Δήμος Αιγάλεω.Άσκηση πεδίου στο όρος Αιγάλεω για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

ΑΣΚΗΣΗ3Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στην άσκηση πεδίου στο Όρος Αιγάλεω με την ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ 2022», για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Η άσκηση διαμορφώθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος μέρους του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών και η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων έχουν την υποχρέωση για τον καθαρισμό και την αποψίλωσή τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει την υλοτομία και την απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δένδρων και κλαδιών, την αποψίλωση ξερών χόρτων, την απομάκρυνση καύσιμης φυτικής ύλης από την επιφάνεια του εδάφους, την απομάκρυνση τυχόν εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, καθώς και όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *