Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Γλυφάδας.Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι ήρωες του 1940

ΣΤΕΦΑΝΙ 1Με κάθε επισημότητα και με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η Γλυφάδα τίμησε τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία. Ο εορτασμός της 80ής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε χωρίς παρέλαση αλλά με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων ηρώων και με μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου: την τοποθέτηση γιγαντιαίας ελληνικής σημαίας 800 τετραγωνικών στην πλαγιά του Υμηττού, πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, σε σημείο ορατό από όλη την πόλη.

«Αφού δεν μπορέσαμε να κάνουμε παρέλαση λόγω της πανδημίας, θελήσαμε να τιμήσουμε την 80ή επέτειο από το ηρωικό «όχι» των Ελλήνων με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού», τόνισε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη σημερινή εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη των αγωνιστών του 1940, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Είμαστε εδώ για να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, σημαιοφόρους και παραστάτες, να καταθέσουμε ένα στεφάνι, να τιμήσουμε όλοι μαζί τους αγώνες των Ελλήνων το 1940 αλλά και όλους τους αγώνες για την ελευθερία, καθώς του χρόνου συμπληρώνονται δύο αιώνες από την Ελληνική Επανάσταση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: “Οι συνθήκες της ζωής μας έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα, όλοι μαζί όμως προσπαθούμε να υπάρχουν στιγμές σαν τη σημερινή και να μπορούμε να συνεχίζουμε με πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στο σπουδαίο φρόνημα των Ελλήνων. Τιμούμε το σπουδαίο «ΟΧΙ» του Μεταξά το ΄40 και επαναλαμβάνουμε ότι οι αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία είναι πάντα επίκαιροι».

Στεφάνια κατέθεσαν: Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάνου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος, ο Λιμενάρχης Σαρωνικού, ο επικεφαλής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας Έφη Λάππα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Ελένη Καράχου-Σκούταρη, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ Γλυφάδας Ντίνα Σταύρου, η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας «Η Κρήτη» Δέσποινα Τσαγκαράκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» Κυριάκος Τιλγκερίδης και άλλοι φορείς.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας Ελένη Ζαφειροπούλου-Μεγαλακάκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Με το έπος του ’40 γράφτηκε μια νέα αθάνατη και φωτεινή σελίδα της ιστορίας, γεννήθηκε μια καινούργια δόξα και ένα υπέροχο μεγαλείο για την Πατρίδα μας. Η Ελλάδα ακόμη μια φορά έγινε σημαιοφόρος της Λευτεριάς, καλώντας τους λαούς της Γης να μιμηθούν το παράδειγμά της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *