Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. ΒΙΒΛΙΟ-ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

BΙΒΛΙΟΘΗΚΗΜία ξεχωριστή πρόταση εκπαιδευτικών υλοποίησε η Δημοτική Αρχή και έχει να κάνει με τη δημιουργία 60 βαλιτσών με βιβλία για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που υποστηρίζει τον καθημερινό μορφωτικό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και έχει στόχο να διευκολυνθεί και να εμπλουτιστεί η ζωή στις τάξεις.

Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία ξεκίνησε με πρόταση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος». Η Δημοτική Αρχή και οι δημοτικές βιβλιοθήκες αφουγκράστηκαν τις αγωνίες της καθημερινής παιδαγωγικής πράξης και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα του συλλόγου. Έτσι, δημιουργήθηκαν 60 βαλίτσες με βιβλία για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κάθε βαλίτσα του δημοτικού σχολείου περιέχει 25 αντίτυπα του ίδιου τίτλου, ένα για κάθε μαθητή. Οι βαλίτσες είναι 60 και οι τίτλοι 47. Κάθε βαλίτσα του νηπιαγωγείου περιέχει ένα μόνο αντίτυπο, διάφορων όμως βιβλίων της ίδιας θεματικής, για την υποστήριξη προγραμμάτων project.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαλέξουν και να δανειστούν τη βαλίτσα με τον αντίστοιχο τον τίτλο που ταιριάζει στην τάξη τους και να τον αξιοποιήσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Ο χρόνος δανεισμού εξαρτάται από το βιβλίο και τις ανάγκες κάθε τάξης.

Για επικοινωνία η Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου βρίσκεται στην Εμμ.Μπενάκη 70, 2ος όροφος στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Αμφιάλη, τηλ. 210-4003116). Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή: 8:30 – 20:00 (συνεχώς).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *