Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας…Τα επόμενα σχέδια του Χρήστου Βρεττάκου

κερατσίνι 2Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος» υποστηρίζει πως:

«το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν είναι μόνο μια πόλη – Δήμος, με μεγάλη και πλούσια ιστορία, λαϊκές γειτονιές, γεμάτη αγώνες και αγωνίες, αλλά και πολλά προβλήματα. Είναι μια δυναμική ιστορική, γεωγραφική, κοινωνική, πολιτισμική, παραγωγική ενότητα στη διαδρομή του χρόνου, αλλά και στο σήμερα, η οποία όμως έχασε μεγάλες ευκαιρίες κατά το παρελθόν.

Έχασε ευκαιρίες ώστε να έχει, μεταξύ άλλων, ένα σύγχρονο εμπορικό – οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Κέντρο γεμάτο ζωή και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ώστε να επεκταθεί η γρακερατσίνι 1 μμή του Μετρό μέχρι εδώ, όπως και την ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί ένα σχέδιο ανάπλασης της ιστορικής περιοχής των προσφυγικών».

Τονίζει επιπλέον πως «σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για την πόλη μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έμεινε στη μοιρολατρία και σε αυτά που χάθηκαν. Προσπάθησε και σχεδίασε την επόμενη ημέρα του Δήμου, βασισμένη στη λογική η παρέμβαση που πρέπει να πραγματοποιηθεί οφείλει να ξεκινάει από την οδό Π. Φύσσα και να καταλήγει στην πλατεία Λαού.

Κάθε μας παρέμβαση σε αυτόν τον άξονα, εξυπηρετεί αυτή τη λογική και το σχέδιο που έχουμε χαράξει.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε:

  1. Στη δημιουργία του πολυχώρου πολιτισμού στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου, που ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του και ολόκληρο το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα από χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ που στοχεύει η Δημοτική Αρχή να κερδίσει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Σημειώνεται επίσης, ότι στον χώρο του Καχραμάνογλου πρόκειται να λειτουργήσει νέος βρεφονηπιακός σταθμός.
  2. Στην παρέμβαση που ξεκίνησε στην οδό Σμύρνης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και οδηγεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  3. Στην ανακατασκευή, μετά από περίπου 50 χρόνια, της κεντρικής πλατείας του Δήμου [Κύπρου], ώστε αυτή να γίνει επισκέψιμη και να αποκτήσει ζωή.
  4. Στην ανακατασκευή του οδοστρώματος στην οδό Π. Φύσσα.

Αυτά έχουμε καταφέρει να δρομολογηθούν στην πρώτη μας θητεία.

Τα επόμενα βήματα που δεσμευόμαστε να υλοποιηθούν είναι:

-Ανακατασκευή της πλατείας Νίκης στην οδό Π. Φύσσα.

-Ανακατασκευή της πλατείας Καραϊσκάκη και της πλατείας Λαού, ώστε να αποκτήσουν έναν σύγχρονο και λειτουργικό χαρακτήρα.

-Δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων στην οδό στρατηγού Πλαστήρα, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στην άμβλυνση του προβλήματος πάρκινγκ.

-Δημιουργία πεζόδρομων που θα συνδέουν και θα ενοποιούν όσο είναι δυνατό όλο το κέντρο της πόλης.

-Ταυτόχρονα, προχωράμε στον σχεδιασμό της πρότασή μας και στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα προσφυγικά των Ταμπουρίων.

Με τις βασικές αυτές παρεμβάσεις ευελπιστούμε να πετύχουμε την παράλληλη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής μας, μέσω της αναβάθμισης του αστικού τοπίου και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *