Δήμος Κερατσινίου…Λαμπρός εορτασμός Θεοφανείων

1Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, παρόντος του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, όπως και πλήθους κόσμου, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου στο πρώην δημαρχείο 2της Δραπετσώνας.

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος και έτσι πολλοί ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στα σημεία του εορτασμού. Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι της Δραπετσώνας, στην προβλήτα του Λιμένα «Ηρακλέους» και στο λιμανάκι Αγίου Νικολάου.3

Αρκετοί τολμηροί κολυμβητές αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες των νερών και βούτηξαν στη θάλασσα, προκειμένου να πιάσουν τον σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Βρεττάκος, μοίρασε ευχές για υγεία σε όλους τους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Ο ίδιος, ευχήθηκε κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για τον καθένα και τόνισε ότι «και με το νέο έτος, ο Δήμος μας οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό του κάθε πολίτη. Η πόλη μας να είναι πόλη της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας».

Το «παρών» στην εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου έδωσαν δεκάδες πολίτες, που γέμισαν την αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως και εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, δημοτικών κινήσεων και παρατάξεων.

Τέλος, τη ζεστή εκδήλωση πλαισίωσε η μεικτή Ορχήστρα του Δήμου υπό την Μαέστρο Χριστίνα Ρόκκου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *