Δήμος Κορυδαλλού..8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Δήλωση δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη

Κασιμάτης Σταύρος«Η 8η Μαρτίου, παραμένει μέρα προβληματισμού για την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλους τους τομείς. Γιατί, παρά τα βήματα που έχουν γίνει με την συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, δεν έχουν εκλείψει βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και διακρίσεις σε βάρος τους, ενώ η πολύχρονη οικονομική κρίση έχει επιτείνει τις ανισότητες.

Για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έχουμε αυξημένη συμμετοχή γυναικών υποψηφίων, με την καθιέρωση αυξημένης ποσόστωσης 40% στα ψηφοδέλτια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Το θετικό αυτό μέτρο, ελπίζω να αποτυπωθεί και στην κάλπη, αυξάνοντας την εκπροσώπηση των γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια.

Στον Δήμο Κορυδαλλού η παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης είναι αυξημένη, αφού το 60% των Αντιδημάρχων αποτελούν γυναίκες, ενώ το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν στην διοίκηση του Δήμου, ανέρχεται στο 40%. Όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εκλεγμένες γυναίκες είναι μόλις το 27% του σώματος. Εύχομαι το αποτέλεσμα των ερχόμενων Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου να στείλει πολλές περισσότερες γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συμβάλλουν στην πρόοδο της πόλης με την κοινωνική ευαισθησία, τον δυναμισμό, την έμπνευση και τις πολλαπλές ικανότητες, που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν οι γυναίκες, όπου συμμετέχουν».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *