Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.Αντιπλημμυρική θωράκιση

ευθυμίου2,7 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικές υποδομές στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου έγινε με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου με την οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στον άξονα «Περιβάλλον», η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών υποδομών του Δήμου μας προϋπολογισμού 2.737.920 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κατασκευασμένου εσωτερικού δικτύου ομβρίων και τη σύνδεσή του με τους υφιστάμενους κεντρικούς συλλεκτήρες. Η περιοχή όπου θα γίνουν οι εργασίες βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μοσχάτου και περιλαμβάνει τις οδούς Θεσσαλονίκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Θερμοπυλών, Ιλισού και Χειμάρρας. Παράλληλα, προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ενόργανης δομικής παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρών σε πραγματικό χρόνο, σύστημα που εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αστική περιοχή. Η μελέτη για το έργο έγινε υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου –Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Άλλη μια μεγάλη παρέμβαση για τις υποδομές στην πόλη και την ασφάλεια των πολιτών γίνεται πράξη.  Η συστηματική μας δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Χωρίς καμιά χρονοτριβή, καταθέσαμε πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης μας με έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *