Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Αποκατάσταση ζημιών στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου Από το υπουργείο Εσωτερικών

ΣΦΑΓΕΙΑ1 Συνεδρίασε την Πέμπτη (23/7) εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου- Ταύρου παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, με θέμα την πυρκαγιά στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου και την ολοσχερή καταστροφή αιθουσών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και Διοικητικών Υπηρεσιών του Πνευματικού Κέντρου.

Ο κ. ΑνδρΣΦΑΓΕΙΑ4έας Ευθυμίου κατά την εισήγησή του εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός και δεσμεύτηκε για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου άμεσης αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε: «Δυστυχώς είναι μια μέρα πολύ δύσκολη για την πόλη μας. Μια πυρκαγιά στα Δημοτικά Σφαγεία του Ταύρου κατέστρεψε ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Παρά το θλιβερό αυτό γεγονός, έχουμε τη δύναμη να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν και να δώσουμε μέσα από τις στάχτες ζωή στο χώρο που στεγάζονταν το Πνευματικό μας κέντρο και φιλοξενούνταν πολιτιστικές δράσεις του δήμου και διοικητικές υπηρεσίες».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση ανταπόκρισή του στο πρόβλημα που προέκυψε στο δήμο επισημαίνοντας τα εξής: «Με την παρουσία σας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο σήμερα αποδεικνύετε έμπρακτα το σεβασμό και τη στήριξή σας στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Δήμο μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τον βουλευτή Βασίλη Σπανάκη, τους δημοτικούς συμβούλους και τους εργαζόμενους του Δήμου που προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή για βοήθεια στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Επίσης, ανέφερε το ενδιαφέρον με τηλεφωνικές τους επικοινωνίες που έδειξαν οι βουλευτές Γιάννης Καλλιάνος Γιάννης Μπαλάφας, και ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννημματά, Μανώλης Όθωνας και η αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάνου.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Θεοδωρικάκος  για το θέμα της πυρκαγιάς στα ιστορικά Δημοτικά Σφαγεία του Ταύρου και την ολοσχερή καταστροφή που υπέστησαν αίθουσες στο χώρο αυτό τόνισε:

«Είναι δυσάρεστη η αφορμή της παρουσίας μου στο δημοτικό σας συμβούλιο. Πιστεύω όμως ότι είμαστε συνηθισμένοι στο να αντιμετωπίζουμε κρίσεις. Το αποδείξαμε πρόσφατα με την πανδημία του Covid-19 βάζοντας τα γυαλιά σε πολλούς που μας υποτιμούσαν. Έτσι και σε αυτή τη δυσκολία αλίμονο αν δεν τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό ξεκινήστε τις εργασίες αποκατάστασης και το κόστος θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου το υπουργείο Εσωτερικών. Προχωρήστε πολύ γρήγορα και φυσικά με διαφάνεια».

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ο εξέφρασε με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου. Επίσης, παρέστησαν η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ελισάβετ Τασούλη και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Ταύρου.

Δευτερολογώντας ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε: «Ευχαριστώ κύριε υπουργέ για την φιλία που μας συνδέει. Συγκινήθηκα από την παρουσία σας εδώ και θα ομολογήσω ότι δεν περίμενα να ήταν τόσο γενναιόδωρη η στάση σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πόλη μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *