Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου .Δομή Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥΗ «Νέα Δομή Κοινωνικής Πολιτικής &Αλληλεγγύης» του Δήμου μας, η οποία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο τόσο στο πρώτο lockdown της άνοιξης του 2020 όσο και στο δεύτερο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, βρίσκεται και πάλι σε πλήρη ετοιμότητα και σε υψηλή λειτουργικότητα ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων.

Η συγκεκριμένη δομή αφορά στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. στους δημότες που έχουν αδυναμία ή σημαντική δυσκολία μετακίνησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους.

Hλικιωμένοι, ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι και πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης), εξυπηρετούνται από τη «νέα δομή Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κατά του COVID-19».

Βασικός στόχος παραμένει η καταγραφή, το ταχύτερο δυνατόν, όλων των αιτημάτων των συμπολιτών και η υλοποίησή τους άμεσα και αξιόπιστα για θέματα όπως:

  • συνταγογράφηση και παράδοση φαρμάκων,
  • παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης,
  • έκδοση πάσης φύσεως πιστοποιητικών,
  • δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους πολίτες,
  • ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Η λειτουργία της δομής βασίζεται στις υφιστάμενες υπηρεσιακές δυνάμεις του Δήμου ενώ το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται από 7.30-16.00 ως εξής:

Κοινότητα Μοσχάτου, τηλ. 210 9422927, 210 9418655, 2104832482.

Κοινότητα Ταύρου, τηλ. 210.3476919.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *