Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Ενίσχυση Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

ευθυμίουΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στη συνεδρίασή του στις 16 Νοεμβρίου 2022, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου διεκδικεί σταθερά και αταλάντευτα τη στελέχωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο μας, του Κέντρου Υγείας ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο, του Τοπικού Ιατρείου ΠΕΔΥ Ταύρου και της Τοπικής Μονάδας Υγείας Μοσχάτου (1η ΤΟΜΥ Μοσχάτου).

Οι ανάγκες για πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Δήμο μας ολοένα και αυξάνονται. Η πανδημία και η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους πολίτες, επιβαρύνοντάς τους πρωτίστως στον τομέα της πρόληψης και της υγείας τους. Το δικαίωμα πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες καταπατάται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της υποστελέχωσης των δομών υγείας τόσο στο Μοσχάτο όσο και στον Ταύρο, και της συρρίκνωσή τους, αφού με την παρούσα κατάστασή τους, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες υγείας του τοπικού πληθυσμού.

Ο πληθυσμός της πόλης μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ανθρώπους και οικογένειες που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιβίωσής τους. Πολίτες με προσφυγική καταγωγή, ηλικιωμένοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κάτοικοι που δεν έχουν την «πολυτέλεια» πρόσβασης σε δομές ιδιωτικής ιατρικής περίθαλψης. Οι δομές υγείας της πόλης μας, το Κέντρο Υγείας ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου, το ΠΕΔΥ Ταύρου και η 1η ΤΟΜΥ Μοσχάτου αποτελούν τις μόνες δομές υγείας στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί τις περισσότερες φορές ο πολίτης, αυτές όμως υπολειτουργούν αφού στερούνται σημαντικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Με το παρόν ψήφισμα, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ζητάει από το Υπουργείο Υγείας και τις Α΄ και Β΄ Υγειονομικές Περιφέρειες την άμεση στελέχωση των τοπικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού τους με τις εξής, τουλάχιστον ειδικότητες: Παθολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού, παιδιάτρου και γυναικολόγου.

Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαμφισβήτητο και σίγουρα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Η στελέχωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αποτελεί μονόδρομος για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών μας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα τις μονάδες υγείας σε Μοσχάτο και Ταύρο.

Καλούμε τους βουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε άμεσες λύσεις, θα καλέσουμε τους πολίτες του Δήμου σε κινητοποιήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *