Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Μήνυμα Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου

Αγαπητοί συνδημότες,

ευθυμίουΌσα ζούμε με τον κορωνοϊό είναι πρωτόγνωρα. Δεν είναι μια εικονική πραγματικότητα ή κάτι που δεν μας αφορά. Είναι μια δύσκολη δοκιμασία για όλους μας. Για καθε οικογένεια, κάθε δημόσια υπηρεσία, κάθε επιχείρηση.

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Ο Δήμος μας έκανε τα απαραίτητα. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Κλείσαμε κάθε δημόσιο χώρο και απολυμάναμε κάθε μέσο που θα μπορούσε να γίνει εστία μετάδοσης του ιού.

Όμως, ότι και να κάνει ο Δήμος, ό,τι και να πράξει το Υπουργείο Υγείας, είναι λίγο μπροστά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Η ατομική μας ευθύνη είναι η μεγαλύτερη ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό. Ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, αλλά κυρίως απέναντι στο συνάνθρωπο που μπορεί να νοσήσει. Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, που επιβάλλεται να μείνουν στο σπίτι.

Θέλω όμως ιδιαιτέρως να απευθυνθώ στους νέους της πόλης μας. Μια νεολαία περήφανη, ζωντανή και δημιουργική. Είναι η ώρα να δείξετε πόσο υπεύθυνοι είστε. Προστατέψτε τους μεγαλύτερους ανθρώπους από μια πιθανή έκθεση που μπορεί να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την υγεία τους. Προστατέψτε τους γονείς σας, προστατέψτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας.

Απευθύνομαι στην καρδιά και στο νου σας. Παρά τον ωραίο καιρό, επιλέξτε να μείνετε σπίτι. Για να μπορούμε μετά υγιείς να τον χαρούμε όλοι μαζί. Χωρίς να λείπει κανείς από δίπλα μας. Για να δημιουργήσουμε μαζί μια μεγάλη ανθρώπινη ασπίδα αλληλεγγύης, όπως μόνο εμείς ξέρουμε».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *