Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Σύσκεψη Δημάρχου για τον Προαστιακό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ

ΣΥΣΚΕΨΗ2Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Κοτταρά, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Ντερέκας, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος ενώ παραβρέθηκε ο Κοινοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου και εργαζόμενος στον ΟΣΕ, Γιάννης Φεστερίδης.

Είχε προηγηθεί η προ ημερών ανάλογη σύσκεψη του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστο Βίνη.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τις γραμμές του Προαστιακού στην Κοινότητα Ταύρου και η τοποθέτηση νέων, καλαίσθητων, διάφανων ηχοπετασμάτων, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που είχε συσταθεί για το θέμα, κατά την περασμένη δημοτική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου ζήτησε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, την εφαρμογή ορίου για τη διέλευση βαρέων οχημάτων, καθώς και τον καθαρισμό της γραμμής, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου της υπογειοποίησης των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο, που αποτελεί τη μόνη βέλτιστη λύση για το φυσικό, οικιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιος Κοτταράς, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου και την αντιπροσωπεία για την θετική του βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα των ηχοπετασμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το σημείο και ότι θα δώσει στη συνέχεια σχετικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του ΟΣΕ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *