Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Όχι στην απομάκρυνση της ΔΟΥ Μοσχάτου

Δήμος Μοσχάτου - ΤαύρουΟ Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου είναι αντίθετος με το κλείσιμο των Δημόσιων Υπηρεσιών ή την μεταφορά τους σε γειτονικούς Δήμους χωρίς προγραμματισμό, χωρίς διαβούλευση και χωρίς να εξετάζεται η κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Στο σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει διατυπωθεί η πρόταση για κατάργηση της ΔΟΥ Μοσχάτου και μεταφορά της στη ΔΟΥ Καλλιθέας.

Στη συνεδρίαση της (29/12/2021) του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων που εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην απομάκρυνση της ΔΟΥ Μοσχάτου όπως και την ανάγκη να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Ταύρου από την ΔΟΥ Μοσχάτου.

Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν ως αποτέλεσμα μόνο την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά επιβαρύνουν τις, ήδη, συρρικνωμένες μονάδες που δέχονται υπερπληθώρα πολιτών και αιτημάτων. Συνάμα επιφέρουν αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά και απώλεια σημαντικών εσόδων για το Κράτος

Η ΔΟΥ Μοσχάτου εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και επιχειρήσεις τόσο από το Μοσχάτο όσο και από την περιοχή του Ρέντη και εδρεύει στην οδό Πειραιώς σε προσβάσιμο συγκοινωνιακό σημείο, με πολλούς χώρους ελεύθερης στάθμευσης. Η απομάκρυνση της ΔΟΥ από το Μοσχάτο συνιστά μία κοινωνικά και πολιτικά μη ορθολογική απόφαση, αφού δεν είναι δυνατόν ένας Καλλικρατικός Δήμος που αριθμεί πάνω από 50.000 κατοίκους να μη διαθέτει ΔΟΥ εντός των γεωγραφικών του ορίων!

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Για άλλη μία φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο Δήμο μας ένα ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της ΔΟΥ Μοσχάτου καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων υπάρχει πρόταση για κατάργηση της ΔΟΥ Μοσχάτου και μεταφορά των υπηρεσιών της στη ΔΟΥ Καλλιθέας

Η πρόταση της ΑΑΔΕ είναι ανορθολογική καθώς ορθότερο θα ήταν να ξεκινήσει και η Δημοτική Ενότητα του Ταύρου να εξυπηρετείται από την υπηρεσία ΔΟΥ Μοσχάτου, λόγω της διοικητικής συνένωσης των δύο πρώην Δήμων Μοσχάτου και Ταύρου αλλά και της γεωγραφικής θέσης της εφορίας Μοσχάτου στον άξονα της Πειραιώς και όχι από άλλες εφορίες που βρίσκονται εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας».

Σε περίπτωση που το αίτημά μας για παραμονή της ΔΟΥ Μοσχάτου δεν γίνει αποδεκτό, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις εκφράζοντας το αυτονόητο συμφέρον των δημοτών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *