Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Λιπασματοποίηση κλαδιών δέντρων

ΛΙΠΑΣΜΑ2Σε καύσιμη ύλη και κομπόστ, μετατρέπει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη τα κλαδιά των δέντρων τα οποία και διαχωρίζει από τα υπόλοιπα απορρίμματα.

Μετά τη διαδικασία της κομποστοποίησης ένα  μέρος χρησιμοποιείται ως λίπασμα στους κήπους του Δήμου και το υπόλοιπο θα  συσκευαστεί σε σάκους και θα μοιραστεί στους δημότες προς κάθε χρήση.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος σ’ αυτή τη δράση σημειώνει:

«Για πολλά χρόνια τα κλαδέματα των δέντρων κατέληγαν στη χωματερή μαζί με τα σκουπίδια, μια διαδικασία αντί-οικολογική και επιζήμια για το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας μαζεύει τα κλαδιά ξεχωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα και τα πηγαίνει στη Φυλή, όπου ο ΕΔΣΝΑ τα επεξεργάζεται για να γίνουν κομπόστ και καύσιμη ύλη. Η λιπασματοποίηση στην οποία προχωρήσαμε, αποτελεί μέρος της περιβαλλοντικής πολιτικής μας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους διαχείρισης των βιοαποβλήτων τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι πολλαπλά μεταξύ των οποίων και η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ανακυκλώνουμε λοιπόν τη φύση και αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *