Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Προχωρά το πιο εμβληματικό έργο

νίκαια 1Ένα δίκτυο πεζόδρομων – ποδηλατόδρομων μήκους 20 χιλιομέτρων είναι το έργο που θα βάλει το Δήμο στην τροχιά του αύριο. Ένα έργο που παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα και ακολουθεί το δρόμο των ήπιων μορφών κυκλοφορίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με κέντρο το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στον Άγιο Νικόλαο το δίκτυο θα συνδέει το Ρέντη με τη Νεάπολη και τη Χαλκηδόνα με το Κρατικό της Νίκαιας. Ολόκληρη η πόλη θα είναι προσβάσιμη με ασφάλεια για τον πεζό, τον ποδηλάτη ή το ΑΜεΑ που σήμερα είναι εχθρική όπως και όλες οι ελληνικές πόλεις. Πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο που όμως αξίζει τον κόπο να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε.

Μετά από 6μηνη σκληρή δουλειά των υπηρεσιών και των συνεργατών ολοκληρώθηκε η μελέτη που έχει προϋνίκαια 2πολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε ήδη κάνει τρεις συναντήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών που αποφασίζει για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Τα σχόλια από τους αρμόδιους που θα αποφασίσουν ήταν όλα ενθουσιώδη και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα εγκριθεί. Πριν τελειώσει λοιπόν το 2020 καταθέσαμε την πρότασή μας και τώρα περιμένουμε την έγκρισή της για να ακολουθήσει μέσα στο 2021 η δημοπράτησή της. Αν όλα πάνε καλά την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η κατασκευή του πιο εμβληματικού έργου που θα γίνει στην πόλη μας.

Γιώργος Ιακειμίδης

Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *