Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη…Τιμητική Εκδήλωση για τη μάχη της Κοκκινιάς

νίκαιαΜε ομιλία της Ιστορικού, Εκπαιδευτικού και Προέδρους της Ένωσης Μαγνησίας κ. Αρχοντίας Παπαδοπούλου, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στην Πλατεία Δαβάκη-Περιβολάκι, στη Νίκαια, για να έρθει και πάλι στη μνήμη μας η ιστορική νικηφόρα μάχη της Κοκκινιάς, 6/7/8/ Μάρτη 1944, σε ένα ακόμα σημαντικό γεγονός αντίστασης κατά του βαρβαρισμού, του πολέμου και του Ναζισμού.

Η ομιλία της κ. Παπαδοπούλου, μετά την σύντομη εξιστόρηση του γεγονότος απευθυνόταν στις μαθήτριες και τους μαθητές. Τους επεσήμανε ότι μιλά προς αυτούς επειδή αποτελούν την ελπίδα μας, αφού η δική μας γενιά δεν τίμησε όπως όφειλε τη θυσία των ηρωϊκών νεκρών μας. Τους μίλησα να έχουν αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια στη ζωής τους.  Να αγωνιστούν για αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Να μην φοβηθούν τους “λαιστρυγόνες” και του “κύκλωπες” που θα συναντήσουν, αλλά να μένουν όρθιοι στα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της εθνικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας, για να ευτυχίσουν ως πολίτες και ως άνθρωποι. Κλείνοντας τους θύμισα τους στίχους του Κ. Παλαμά:” Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θαρθούνε, θα περάσουν / Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *