Δήμος Παλαιού φαλήρου.Αξιοποιείται το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης

ναυτική παράδοσηΤο πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία χώρου ανάδειξης της ναυτοσύνης των Ελλήνων παίρνει σάρκα και οστά

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου χαιρετίζει την υπογραφή του Μνημονίου Αξιοποίησης του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Πρόεδρο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΥΚΛΩΨ κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη, με σκοπό την δημιουργία στην έκταση, χώρου προβολής και ανάδειξης της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα.

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέστησαν οι κ.κ. Ιωάννης Ζερβάκης, Σύμβουλος του  Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνέργεια του Κράτους με την Κοινωνία των Πολιτών και την παρακολούθηση μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα και φορείς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτεράρχος Ιωάννης Γκοντικούλης και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναυάρχος Γεώργιος Καμπουράκης ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε με την παρουσία του, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αθανάσιος Βάλαρης.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου όπου θα προβάλλεται η ναυτική τέχνη του λαού μας, η παράδοση και το μέλλον της Eλληνικής ναυτοσύνης, η στενή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα αλλά και η προσπάθεια όλων των Ελλήνων που έχουν στην πορεία του χρόνου αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους το υγρό στοιχείο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαριστεί δημόσια την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του στον κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη και στα στελέχη της ΚΥΚΛΩΨ για την σημαντική παρέμβαση που δρομολογείται.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *