Δήμος Παλαιού Φαλήρου..Μνημόσυνο για τους πεσόντες των ελληνικών υποβρυχίων 

????????????????

Το σημαντικό για το Πολεμικό μας Ναυτικό ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο τελέστηκε και φέτος από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων στο χώρο του μνημείου των Υποβρυχίων στο Πάρκο του Φλοίσβου, υπέρ των κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απολεσθέντων εν δράσει μελών πληρωμάτων των υποβρυχίων.

Στη διάρκεια του Β’ Π.Π. απωλέστηκαν τέσσερα συνολικώς υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, από τα έξι που αρχικώς διέθετε στην αρχή του ελληνοϊταλικού πολέμου, στις 28 Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για τα υποβρύχια «ΠΡΩΤΕΥΣ» (Υ-3), «ΓΛΑΥΚΟΣ» (Υ-6), «ΤΡΙΤΩΝ» (Υ-5) και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1), που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια στον υγρό τους τάφο 104 συνολικώς ανδρών των ελληνικών υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων και δύο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Στρατιωτικό Ιερέα του Πολεμικού μας Ναυτικού, εκτός από τους προαναφερθέντες ηρωικώς πεσόντες εν πολέμω «υποβρύχιους», περιελάμβανε ασφαλώς και τους εν ειρήνη θανόντες συναδέλφους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν και: ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Ναύαρχος Παναγιώτης Ραδίτσας, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ναύαρχος Διονύσης Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *