Δήμος Πειραιά..Άφιξη του πρώτου δρομολογίου Θαλάσσιας, επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ3Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δήμο Πειραιά η τελετή άφιξης του πρώτου δρομολογίου της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας στον Πειραιά, η οποία επαναλειτούργησε μετά από 21 χρόνια.

Τους επιβάτες υποδέχθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά παίζοντας αγαπημένες μελωδίες.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ1Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Daleela» θα πραγματοποιήσει συνολικά 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, με το τελευταίο στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 ώρες.

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, χαιρετισμό απηύθυνε o Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Καλωσορίζουμε στον Πειραιά, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, μετά από 21 χρόνια. Είναι μια σημαντική ημέρα και είναι μεγάλη μας χαρά που η πόλη μας, ο Πειραιάς γίνεται πύλη εισόδου για τους Κυπρίους προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και αντίστροφα, για τους Έλληνες και ξένους πολίτες, οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν με το όχημά τους στην Κύπρο. Η σύνδεση αυτή προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασύνδεσης των δύο κρατών».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα, καθώς η Λεμεσός ενώνεται με τον Πειραιά ακτοπλοϊκά μετά από 21 χρόνια, αλλά  και γιατί σ΄ αυτές τις τόσο κρίσιμες ημέρες που περνάμε παγκοσμίως και κυρίως ο Ελληνισμός, δείχνουμε ότι τα δύο μητροπολιτικά του κέντρα ενώνονται ακόμη και ακτοπλοϊκά. Αξίζει και πρέπει να «αγκαλιάσουμε» και να υποστηρίξουμε αυτό το εγχείρημα».

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η διάσταση αυτής της σύνδεσης είναι σημειολογική και  ουσιαστική. Έχει μια προέκταση που «αγγίζει» όλες τις πτυχές της ιστορικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής και αδελφικής σχέσης, η οποία όφειλε να προσθέσει τον κρίκο που έλειπε από την αλυσίδα, την ακτοπλοϊκή σύνδεση».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Δημητριάδης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση είμαστε σήμερα εδώ, ολοκληρώνοντας το πρώτο ιστορικό ταξίδι διά θαλάσσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, την Κύπρο και την Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά που «αγκάλιασε» αυτήν την πρωτοβουλία».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πολύ ζεστή υποδοχή του πρώτου πλοίου, μετά 21 χρόνια, που συνδέει τη Λεμεσό με τον Πειραιά. Πρόκειται για  μια πολύ σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο για τον τουρισμό και την επιβατική κίνηση, αλλά  και για τη σύσφιξη των αδελφικών πανάρχαιων δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας μέσω θαλάσσης».

Η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά,  ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και ήδη οι κρατήσεις είναι πάρα πολύ υψηλές. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να διανθίσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, κ.ά.».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΠ κ. Yu Zenggang στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ κ. Υφυπουργέ της Ελλάδας, αγαπητέ κ. Υφυπουργέ της Κύπρου, αγαπητέ Πρέσβη και αξιότιμοι προσκεκλημένοι.

Εκ μέρους του ΟΛΠ, είναι τιμή μου να παρίσταμαι στην επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου μετά από περισσότερα από 20 χρόνια και να παραδώσω αυτή την αναμνηστική πλακέτα στον καπετάνιο του πλοίου».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Θοδωρής Δρίτσας, οι κ.κ. Πρόεδροι:του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας, του Β.Ε.Π. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Υπαρχηγός Λιμενικού Αντιναύαρχος Ιωάννης Αργυράκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Σπύρος Ευαγγελίδης.

Μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γραφείου του Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε o Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης  Καρύδης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *