Δήμος Πειραιά. Αγώνας Δρόμου «ENDOMARCH PIRAEUS NIGHT RUN/WALK» Ρεκόρ συμμετοχών

 

4Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν το Σάββατο βράδυ 13 Απριλίου 2019 στον αγώνα δρόμου «Endomarch Piraeus Night Run/WALK», που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στον Πειραιά.

Στόχος του αγώνα ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ενδομητρίωση από την ΑμΚΕ AWARE, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος «Endomarch Worldwide». Το κίνημα αυτό δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις και χώρες του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό γι5α αυτή την «άγνωστη» και «ύπουλη» γυναικολογική ασθένεια.

Ο αγώνας δρόμου τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.). Είχε αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με διαδρομές 5, 10 χιλιομέτρων και 2.5 χιλιόμετρα περπάτημα.

Στον αγώνα συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Στο τέλος της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου απένειμαν μετάλλια στους νικητές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι είναι πλέον θεσμός ο αγώνας αυτός, ο οποίος αφορά την ενημέρωση για την ενδομητρίωση, μια πάθηση, που όπως είπε, είναι επικίνδυνη και άγνωστη στις περισσότερες γυναίκες. Όπως  σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, «με τον γιατρό κ. Χείλαρη και τη σύζυγό του κάνουμε αυτή τη διοργάνωση από κοινού τις τελευταίες τρεις χρονιές με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή», προσθέτοντας ότι σήμερα  παρά τον άσχημο καιρό η συμμετοχή είναι πολύ αυξημένη και σημαντική. Εξήγησε ότι ο αγώνας έχει  διαδρομές  των 10, 5 και 2,5  χιλιομέτρων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *