Δήμος Πειραιά.Διάλογος με κατοίκους στο Ε’ Διαμέρισμα Απολογισμός έργων

IMG_0607Διάλογο με κατοίκους και φορείς της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο συζητήσεων με τους δημότες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν κυρίωIMG_0612ς για θέματα καθημερινότητας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, λέγοντας πως είναι ένα έργο πνοής που υλοποιείται στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, προσθέτοντας: «Με την ολοκλήρωσή της ανάπλασης μια περιοχή η οποία ήταν υποβαθμισμένη μέχρι σήμερα θα αλλάξει όψη και θα πάρει ζωή. Ενδεικτικό γεγονός είναι ότι στα κτήρια του Παλαιού Παπαστράτου που έχουν ανακατασκευαστεί έχει εγκατασταθεί ήδη μια εταιρεία με 1500 άτομα προσωπικό. Αντιλαμβάνεστε όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση ποια θα είναι τα πολλαπλά οφέλη για την περιοχή», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης, ότι ξεκινάει η δημιουργία του σκοπευτηρίου σε περίπου είκοσι ημέρες, λέγοντας: «Στο τέλος της θητείας μας το νέο σκοπευτήριο θα λειτουργεί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα με προδιαγραφές αγώνων».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην πλήρη ανακατασκευή της πλατείας Θεμιστοκλή με δωρεά της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη λειτουργία του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην οδό Αγχιάλου, στην ίδρυση του νέου Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, στην  ανακατασκευή παιδικών χαρών, στην καθιέρωση δρομολόγιου της Δημοτικής Συγκοινωνίας με αφετηρία την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Επίσης μίλησε για ασφαλτοστρώσεις που υλοποιήθηκαν σε 33 δρόμους και σε ασφαλτοστρώσεις επιπλέον 9 δρόμων που δρομολογούνται, για τις νέες πινακίδες οδοσήμανσης, για την ανακατασκευή οδοκλιμάκων, για τη μετατροπή του παλιού σιντριβανιού στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου σε κηπάριο και για το νέο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης  στη συμβολή των οδών Βλαχάκου και Μήλου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού και νέας παιδικής χαράς στο Πάρκο Δηλαβέρη και την παραχώρηση δημοτικού χώρου στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, για τις στεγαστικές ανάγκες του σχολείου. Ακολούθως, μίλησε για την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου, για την πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου σταδίου.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μώραλης έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα του Μετρό και του Τραμ επισημαίνοντας πως είναι έργα της Κεντρικής Διοίκησης, τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει την πόλη.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε έκπτωση δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω.

Μιλώντας για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, ο κ. Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε αυτό τον τομέα η Δημοτική Αρχή έχει βελτιωθεί σημαντικά, έχοντας τη στήριξη του Ολυμπιακού, προσθέτοντας:  «Για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, επειδή δεχόμαστε κριτική πολλές φορές χωρίς να ξέρω γιατί, θέλω να ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά, ότι είναι τιμή μας που ο Ολυμπιακός είναι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε ότι  το επόμενο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα είναι το θέμα του θεάτρου «Καλιφόρνια», το οποίο η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το 2014, χωρίς να έχουν πληρωθεί μισθώματα τριών ετών, με αποτέλεσμα όπως σημείωσε «να υπάρχει ο κίνδυνος να μας πάρει πίσω το ακίνητο ο Δήμος Γαλαξιδίου – Ιτέας. Πληρώσαμε τα μισθώματα, είμαστε σε συνεννόηση και αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, τους επόμενους μήνες».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *