Δήμος Πειραιά.ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ Δ΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ«O πολιτιστικός πολυχώρος «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Δημοτική Αρχή. Εδώ ανακοινώσαμε τον συνδυασμό μας «Πειραιάς Νικητής» πριν από πέντε χρόνια και αισθανόμαστε οικείο το περιβάλλον», τόνισε εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας  στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που είχε με κατοίκους και φορείς της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Κ. Κωσταράκος».

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κ. Μώραλης συζήτησε με τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας  και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του μίλησε για το έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 4,5 χρόνια και κυρίως για τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως γνώριζε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια περιοχή με αρκετά προβλήματα και γι αυτό από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν  οι παρεμβάσεις από την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα, που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα τον Ιανουάριο του 2015, ήταν η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, με δωρεά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Αναφέρθηκε επίσης, στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου επί της οδού Αμοργού, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης με τη συνδρομή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο και ότι έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ανάπτυξη της πόλης με ορίζοντα 15ετίας. «Είχαμε ένα πρόγραμμα, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις, άλλες δρομολογήθηκαν και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δραστηριοποιήθηκε στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. «Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά. Δεν θέλω να πω φυσικά ότι είμαστε άριστοι,  ούτε προσωπικά εγώ ως Δήμαρχος ούτε η Δημοτική Αρχή, αλλά δουλεύουμε με σύστημα, με πρόγραμμα, με εντιμότητα».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *