Δήμος Πειραιά…Δοξολογία  και κοπή Πίτας  Με ευχές για τη Νέα Χρονιά

DSC07144Σε εορταστικό κλίμα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στέλνοντας ευχές για υγεία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για την πόλη και για τη χώρα. Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η νέα χρονιά του 2019, μας φέρνει πιο κοντά στην εμβληματική χρονολογία του 2021 που θα γιορτάζουμε τα DSC07111 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία. Σημείωσε ότι αυτή η χρονιά είναι μία χρονιά – γιορτή της Δημοκρατίας με τις τόσες εκλογικές διαδικασίες, προσθέτοντας ότι «το διακινδυνευόμενο πάντοτε που θα πρέπει να τηρούμε ως κόρην οφθαλμού είναι η ενότητά μας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία για όλους, τονίζοντας ότι  πέρασε και πάλι μια  δύσκολη χρονιά. Για τη νέα χρονιά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί – όπως χαρακτηριστικά είπε – η χώρα αλλά και η πόλη μπαίνουν σε μια νέα φάση. Εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η νέα χρονιά θα βρει την πόλη πιο φιλική, πιο λειτουργική, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη. Ήδη – όπως είπε – ο Πειραιάς αξιοποιεDSC07147ί τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει με σχέδιο και με πλάνο, με ενότητα και ομοψυχία.

Υπογράμμισε το θετικό γεγονός ότι  «παρά τις διαφορετικές προσωπικές πολιτικές αφετηρίες του καθενός μας έχουμε καταφέρει να προβούμε σε πολύ μεγάλες συνέργειες», προσθέτοντας ότι «παραμερίζουμε τις διαφορετικές απόψεις κι έχουμε χτίσει ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας για συνανθρώπους μας και συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα. Υλοποιούμε σημαντικές συνέργειες στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων».

Την εκδήλωση άνοιξε μελωδικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά με τον μαέστρο Παναγιώτη Λυκούδη και έδωσε μια άλλη «νότα» στην εορταστική ατμόσφαιρα.

Στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν, εκτός άλλων και: Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας ο πρώην Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Νεράντζης, οι κ.κ. Βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Κούζηλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων Πειραιά κ.κ. Γιώργος Γαβρίλης, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων Πολιτευτής και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Νικόλαος Βλαχάκος, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς, Ανδρέας Βεντούρης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης, Νίκος Καρβουνάς, Νίκος Καλαμακιώτης, Χάρις Ζηλάκου, οι κ.κ. Πρόεδροι, της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κορίνα Λαουλάκου, του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου, του ΦΟΙΝΙΚΑ Ανδρέας Κιοσές, της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων Πασχάλης Συρίγος, της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, των Εφέδρων Αξιωματικών Πειραιά κ. Αντώνης Φαντόπουλος, των Μικραστιατών Προσφύγων Μικρολίμανου Ευάγγελος Τζανής, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Χρήστος Σδρένιας, Νικόλαος Κούβαρης, Δημήτρης Γκερλές, Σταυρούλα Μελά, Ιωσήφ Βουράκης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Φώτης Νικολάκης, ο Αντιπρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Αλιφραγκής, οι κ.κ. Πολιτευτές, Πέτρος Μούγιος, Εύα Καμπίτση, Μιχάλης Τσιφάκης, Στέλιος Μανουσάκης, ο Στρατηγός Δημοσθένης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *