Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ1Με πολλά χαμόγελα και διάθεση για μάθηση και δημιουργία, ξεκίνησαν οι δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, από 21 έως και 26 Ιουνίου, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις  7:00 το απόγευμα.

Οι δράσεις ξεκίνησαν παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου, που έδωσε το «στίγμα» σε μια ακόμη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των παιδιών, μέσα από το έργο του Οργανισμού.

Στην παρουσίαση παρΔΗΜΟΤΙΚΟ2ευρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Πειραιά ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου.  

Σε ρυθμούς πλέον καλοκαιρινών διακοπών, τα παιδιά που βρέθηκαν στον Πειραιά με τους γονείς τους, συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου πραγματοποιώντας ένα ιατρικό check-up διαφορετικό από τα άλλα, αφού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλήθος καλοκαιρινών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το 2021 υπογράψαμε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν σημαντικό φορέα, μνημόνιο Συνεργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή προχωράμε στην υλοποίηση μιας πρώτης κοινής δράσης από σήμερα 21 έως τις 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία περιλαμβάνει δράσεις ολιστικής πρόληψης, δράσεις για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, παιδιατρικές εξετάσεις, αιμοδοσία, ενημερωτικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα, συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο με τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου κ.α. Ο στόχος μας όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον κ. Γιαννόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την αγαστή συνεργασία, ήταν να στηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών πρωτοβουλιών».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώνουμε για μία ακόμα φορά τις δυνάμεις μας με τον Δήμο και με σύνθημα: “Στηρίζουμε Το Χαμόγελο του Παιδιού, στηρίζουμε τα παιδιά”, είμαστε εδώ, στην καρδιά του Πειραιά, για να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης σε βασικούς τομείς όπως αυτοί της υγείας, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης».

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Με πολύ χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα το πενθήμερο δράσεων ολιστικής πρόληψης, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο και του συμφώνου του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς πρόκειται για μία σπουδαία ενέργεια. Περιλαμβάνει πάρα πολλές δράσεις προληπτικής ιατρικής, ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων».

Η δέσμη των δράσεων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, εκπαιδευτικά εργαστήρια, bazaar με πολύχρωμες καλοκαιρινές δημιουργίες, γνωριμία με τους τετράποδους «ντεντέκτιβ» του «Χαμόγελου» και πολλά ακόμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *