Δήμος Πειραιά…ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

IMG_1323Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 83 χρόνια από τον θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, μπροστά από τον ανδριάντα του, στην πλατεία Κοραή.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και από δεκάδες σωματεία και φορIMG_1315 είς του Πειραιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από συγκροτήματα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Η πόλη του Πειραιά και οι Κρήτες του Πειραιά τιμούμε σήμερα έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 83 ετών από τον θάνατό του.

Ήταν ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία που κατόρθωσε να κερδίσει την αναγνώριση από τους σύγχρονούς του ηγέτες, παρότι κυβερνούσε ένα μικρό και με πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα κράτος όπως ήταν τότε  η  Ελλάδα. Ήταν πρωτοπόρος και οραματιστής, με ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο στην εκπαίδευση, στο αγροτικό, στους τομείς της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Τιμούμε τον μεγάλο Κρητικό ηγέτη, ο οποίος διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον Πειραιά και θεωρούσε την πόλη μας δεύτερη πατρίδα του. Οι Πειραιώτες είχαν την τύχη να εκπροσωπούνται στην Βουλή για περίπου μια δεκαετία από αυτόν τον μεγάλο πολιτικό άνδρα, που έμελλε να γίνει 7 φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Ομόνοια», για τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Να συγχαρώ επίσης τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» κ. Θοδωρή Τσόντο για τη γενικότερη δράση του».

 

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, στη στενή σχέση που ανέπτυξε με τον Πειραιά ως Βουλευτής της πόλης, καθώς και στη στήριξη που παρείχε στην Αδελφότητα  Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με την αγορά και την παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *