Δήμος Πειραιά.Εντατικοί Έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας για την προστασία της δημόσιας υγείας

ΕΛΕΓΧΟΙ1Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην προστασία της υγείας των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Καθημερινά, σε 24ωρη βάση και με νυχτερινές περιπολίες η Δημοτική Αστυνομία επιχειρεί σε διάφορα σημεία στην πόλη, προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε συγχρωτισμός και να αποφευχθεί η όποια χαλάρωση σχετικά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν διενεργηθεί 4.027 έλεγχοι τόσο σε πεζούς όσο και σε επιβαίνοντες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, για χρήση μάσκας και έντυπο μετακίνησης και έχουν βεβαιωθεί 205 παραβάσεις. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί 210 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά, περίπτερα, ενώ παράλληλα η  Δημοτική Αστυνομία προχωρά σε συστηματικούς ελέγχους και στις Δημοτικές υπηρεσίες (Δημαρχείο, γκαράζ κλπ).

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά έχουν διεξαχθεί τους τελευταίους 4 μήνες 21 κοινοί έλεγχοι με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με μικτά κλιμάκια, κυρίως για τον έλεγχο όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου, αλλά και σε σούπερ μάρκετ κ.α.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, παρά το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό για την έκταση και τις ανάγκες της πόλης, συνεχίζει το έργο της, διενεργώντας καθημερινά πληθώρα στοχευμένων ελέγχων, με έμφαση σημεία όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή, απαιτούν από όλους υπευθυνότητα και κοινωνική πειθαρχία».

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και δεδομένου του μικρού αριθμού υπαλλήλων της κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την τήρηση των μέτρων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα όλοι έχουμε κουραστεί από την αλλαγή της ζωής μας. Παρακαλώ όμως τους Πειραιώτες να δείξουν αυξημένη ατομική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *