Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

αγκαλιάζω 1 Με σύνθημα «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ», με τον συμβολικό φωτισμό σε ροζ χρώμα του Δημοτικού Θεάτρου και με μια σειρά σημαντικών δράσεων, ο Δήμος Πειραιά έστειλε ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Από τις 18:00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης, στην οποία συμμετείχαν, προσφέροντας ενημερωτικάαγκαλιάζω 2 έντυπα και ροζ κορδέλες στις γυναίκες, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η σύζυγός του Βάλια Κυριαζή – Μώραλη, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Νταϊφά. Επίσης, η Χειρουργός Μαστού του ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ κ. Ελευθερία Ιγνατιάδου, η Πρόεδρος του ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ» κ. Αναστασία Πασακοπούλου και η Διευθύντρια του ΟΕΚΚ «ΑγκαλιάΖΩ»κ. Όλγα Λιοντοπούλου. 

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι το Δημοτικό Θέατρο φωταγωγήθηκε συμβολικά σε ροζ χρώμα, σημειώνοντας ότι ο καρκίνος του μαστού είναι θεραπεύσιμος και ότι η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο σημαντικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού, υπογραμμίζοντας: «Μία στις οκτώ Ελληνίδες δυστυχώς, θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, άρα οφείλουμε να είμαστε παρόντες όλοι στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη για να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, για να σωθούν ζωές».

Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, σε δήλωσή της, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Πειραιά με τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία αναδεικνύεται πρωτοπόρος στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, τονίζοντας ότι «κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση και εθελοντές είμαστε όλοι μαζί και δίνουμε καθημερινά αυτή τη μάχη». Αναφέρθηκε επίσης, στο πρόγραμμα για την προληπτική μαστογραφία σε γυναίκες 49 και 50 ετών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα πραγματοποιείται δωρεάν.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο Πειραιά, που στέλνει σημαντικά μηνύματα μέσω μιας μεγάλης πανδημίας. Η κα Αντωνάκου, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους Δήμους προχωρά σε δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και δράσεις ουσίας.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου«ΑγκαλιάΖΩ» κ. Αναστασία Πασακοπούλου, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά μαζί με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» τίμησαν με τις δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, σημειώνοντας πως η εκστρατεία αυτή, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για έναν καρκίνο που μπορεί να θεραπευτεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης και η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος κ. Κυριακή Μπουρδάκου.

Νωρίτερα στο Πασαλιμάνι, οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», στόλισαν τα «Δέντρα της Ελπίδαςπροκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας, τοποθέτησαν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων, από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Πειραιά και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *