Δήμος Πειραιά..ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑΗ Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με τον Δήμο Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου. Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, στον χαιρετισμό της τόνισε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και που χαιρετίζω τις εργασίες της  σημερινής  ημερίδας, το θέμα της οποίας  βρίσκω ιδιαίτερα σημαντικό και  η οποία διοργανώνεται στον Πειραιά.

Το ζήτημα των δημοσίων συμβάσεων και οι διαδικασίες και οι μηχανισμοί μέσα από τους οποίους, οι δημόσιες συμβάσεις καταρτίζονται και υλοποιούνται είναι ευαίσθητο και ταυτόχρονα κομβικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τη δημόσια διοίκηση συνολικά. Γιατί μέσω των δημοσίων συμβάσεων πραγματοποιούνται σημαντικά έργα και παρέχονται κρίσιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες, που επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας.

Συμφωνούμε, όλοι θεωρώ, πως οι δημόσιοι φορείς πρέπει να καταρτίζουν συμβάσεις με όρους διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Συμφωνούμε, επίσης, πως οι διαδικασίες κατάρτισης και υλοποίησης των συμβάσεων θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε μεγάλο βαθμό να πραγματοποιούνται και ηλεκτρονικά, αποφεύγοντας τις πολύμηνες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *