Δήμος Πειραιά..«Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» Ημερίδα στο Ράλλειο Γυμνάσιο – Λύκειο Θηλέων

ΗΜΕΡΙΔΑ2Στο κατάμεστο από γυναίκες αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία», χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ημερίδα διεξήχθη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων «Δίπλα σΗΜΕΡΙΔΑ4τον Δημότη» και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, τιμήθηκαν οι εργαζόμενες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά κ. Κυριακή Μπουρδάκου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν επίσης, οι εργαζόμενες του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Επιπλέον, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Πρόεδρο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ κ. Αναστασία Πασακοπούλου και στη Διευθύντρια του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ κ. Όλγα Λιοντοπούλου, για τον σπουδαίο ρόλο και για την «πλούσια» προσφορά του Ομίλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Η Ημέρα της Γυναίκας μας έδωσε την αφορμή να τιμήσουμε τις γυναίκες εργαζόμενες στην Καθαριότητα και σε άλλους τομείς του δήμου μας και να τις ευχαριστήσουμε με τον συμβολικό αυτό τρόπο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στην πόλη μας.

Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν πολλά με τον δυναμισμό και τις ικανότητές τους σε όλους τους τομείς, ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να αναπτυχθούν οι πολιτικές και να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, ώστε να αποκτήσουν όχι μόνο ισότητα, αλλά και τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία».

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά κ. Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την ημερίδα, λόγω του τραγικού συμβάντος και του εθνικού πένθους, στο οποίο είχε βυθιστεί η χώρα και ακόμη ζούμε σ’ αυτήν την ζοφερή κατάσταση.

Είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά, στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, του Δικτύου  Κοινωνικών Δομών  και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά».

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ρέππας, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την κα Μπουρδάκου για το βραβείο και υπογράμμισε:

«Στον Δήμο Πειραιά είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί έχουμε πάρα πολλές γυναίκες που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και από αυτό το βήμα θα ήθελα να τις ευχαριστήσω πάρα πολύ. Για τις γυναίκες λοιπόν, που συντελούν στο να θεωρείται ο Πειραιάς μία από τις πιο καθαρές μεγάλες πόλεις της χώρας, παραλαμβάνω και απονέμω ταυτόχρονα σε όλες εσάς που βρίσκεστε εδώ, αυτό το βραβείο ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό σας».

Στην ημερίδα χαιρετισμό  απηύθυναν η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΟ GROUP κ. Κωνσταντίνος Κατσάνος.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, ομιλία από την Ψυχολόγο, μέλος της Ομάδας Έργου του Δικτύου Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου Πειραιά, κ. Έλενα Βλαχάκου, με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία: οι πολυδιάστατοι ρόλοι και η ψυχική ανθεκτικότητα».

Την ημερίδα πλαισίωσαν χορευτικά οι μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά και μουσικά οι σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι ψυχαγώγησαν τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, παρουσιάστηκε μουσικοκινητικό δρώμενο από τις ομάδες ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο», Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Ερυθρού Σταυρού Πειραιά, κ.κ. Μάνος Κωνσταντινίδης, Πασχάλης Συρίγος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *