Δήμος Πειραιά.Η Παιδεία και ο αθλητισμός θέλουν ανθρώπινες συνθήκες

Αλιγιζάκη 1«Επισκέφτηκα σήμερα το μεγαλύτερο συγκρότημα σχολείων στον Πειραιά, αυτό της Τζαβέλλα, όπου στεγάζονται συνολικά 7 σχολεία και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ολικής ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ανακατασκευάζουμε πλήρως και τα πέντε κλειστά γυμναστήρια τα οποία ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα. Μετά τα σχολεία στην Τζαβέλλα θα προχωρήσουμε στην πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο 3ο ΓΕΛ επί της οδού Μαυρομιχάλη και ακολουθούν τα γυμναστήρια στο 1ο ΓΕΛ επί της οδού Αφεντούλη, στο 14ο Γυμνάσιο (Κω & Αγίων Αναργύρων) και στο Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου).

Οι μαθητές αλλά και οι σύλλογοι οι οποίοι τα χρησιμοποιούν τις ώρες μετά το σχολείο, θα αθλοαλιγιζάκη 2ύνται πλέον σε πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Στόχος μας με τις εργασίες ανακαίνισης είναι να διαθέτουν τα σχολεία της πόλης μας ασφαλείς, λειτουργικές και καλαίσθητες υποδομές για τους μαθητές, αλλά και τους συλλόγους που φιλοξενούνται σε αυτούς τους χώρους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της, δημιουργώντας ένα όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον με λειτουργικές υποδομές».

Δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης

H Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Με την ολική ανακαίνιση των σχολικών γυμναστηρίων επενδύουμε στον αθλητισμό ως το βασικότερο μέσο για τη σωματική υγεία, την ψυχική ισορροπία και τη δημιουργική απασχόληση των νέων μας. Η νεολαία μας είναι η «μαγιά» για τη «ζύμη» του μέλλοντος και η ενίσχυσή της  με τα κατάλληλα εφόδια η πιο ευοίωνη επένδυση».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *