Δήμος Πειραιά..ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ C-130 Μνημόσυνο για τους πεσόντες

IMG_5741Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 ο Δήμος Πειραιά, για τα 63 θύματα – σμηνίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς – του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορία ς, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από 28 χρόνια.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Πειραιά, των Ενόπλων Δυνάμεων, Συλλόγων, καθώς και συγγενών των θυμάτων, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Τιμές αIMG_5711πέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι σήμερα συμπληρώνονται 28 χρόνια, από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τη συντριβή του αεροσκάφους C -130 στο όρος Όθρυς, όπου έχασαν τη ζωή τους και οι 63 επιβαίνοντες αεροπόροι.

Το δυστύχημα αυτό, τόνισε ο κ. Βοϊδονικόλας,  συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, αλλά πάνω απ’ όλους συγκλόνισε τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τα παιδιά τους, τους συζύγους και τους πατεράδες τους.

Στεφάνια κατέθεσαν:

-Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά και του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

-Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής κ. Ελένη Σταματάκη.

-Εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, (Ι) Υποπτέραρχος, κ. Αθανάσιος Σαββόπουλος.

-Εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α. ο Σμήναρχος ε.α. κ. Γεώργιος Μαριόλης.

-Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, η κ. Νικολέτα Βασιλάτου.

-Εκ μέρους του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών των 63 θυμάτων του Αεροσκάφους C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας η κ. Αναστασία Τσαγκαράκη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Χαρβαλάκου – Γλύκα Αθηνά, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Καλογερόγιαννης Παναγιώτης, Σιγαλάκος Κυριάκος. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Αλιφραγκής Ιωάννης, ο Υποψήφιος Σύμβουλος κ. Μιχάλης Τερζάκης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *