Δήμος Πειραιά.Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στην Παλαιά Κοκκινιά

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ1Στην κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στην Παλαιά Κοκκινιά στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και όχλησης των κατοίκων της περιοχής.

Το ακίνητο βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, ενώ στο σημείο, κατά την επιχείρηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Σύμβουλος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Βασίλης Σκανδάλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Τα ιδιωτικά, εγκαταλελειμμένα ακίνητα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς καταλήγουν να αποτελούν εστίες μόλυνσης και να είναι επικίνδυνα για τους κατοίκους και τους διερχόμενους. Παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε σε ακίνητα που είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αποδίδουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς και ασφαλείς. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης και είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες από τις τελευταίες μας παρεμβάσεις ήταν στην Παλαιά Κοκκινιά, όπως: επιχειρήσεις καθαριότητας, εξωραϊσμούς  κοινόχρηστων χώρων κ.α.».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, καθώς εκτός από την επικινδυνότητα που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν οχλήσεις από τη γειτονιά, αφού σε πολλά από τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα μένουν παραβατικοί ή καταληψίες και πολλές φορές μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *