Δήμος Πειραιά.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – COVID 19» Με ΚΟ.Δ.Ε.Π. – ΜΗ.ΚΥ.Ο. «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» – ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Δήμος ΠειραιάΗ Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), σε συνεργασία με τη ΜΗ.ΚΥ.Ο. «Μπορούμε», υλοποιεί το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον Covid-19.

Προσφέρονται σε μηνιαία βάση 41 διατακτικές σε δημότες ή κατοίκους του Πειραιά για την αγορά τροφίμων πρώτης ανάγκης από καταστήματα Super Market. Δικαιούχοι είναι πληγέντες από τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. Η διανομή τους γίνεται εφάπαξ κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2020.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Ζωσιμαδών 11 και Ελ. Βενιζέλου,  Πειραιάς 185 35 (4ος  όροφος).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19» στηρίζει ουσιαστικά συμπολίτες μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες και έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.  Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ως Δήμος Πειραιά καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, υλοποιούμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, προκειμένου να κάνουμε την καθημερινότητά τους όσο το δυνατόν καλύτερη. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη  ΜΗ.ΚΥ.Ο. «Μπορούμε» και στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. γι αυτήν τη σημαντική δράση, καθώς κάθε μήνα συμπολίτες που στερούνται βασικών αγαθών  έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει οδηγήσει πολλούς συνδημότες μας να βρίσκονται αντιμέτωποι, ακόμα και με την επισιτιστική τους επάρκεια. Όσο τα εισοδήματα μειώνονται, τόσο οι ανάγκες γιγαντώνονται και το νόημα της αλληλεγγύης, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλουμε καθημερινά στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη δημιουργία μίας κοινωνικής ομπρέλας για κάθε Πειραιώτη και κάθε Πειραιώτισσα, συνεργαζόμαστε με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», υλοποιώντας το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid-19».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *