Δήμος Πειραιά..ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 1Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, η 1η Γιορτή Παιδείας, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής. Στόχος της Γιορτής ήταν να τιμηθούν όλοι εκείνοι που συμβάλλουν στην εκπαίδευση και να αναδειχθούν όλες εκείνες οι αξίες που αντιπροσωπεύει, υπηρετεί και καλλιεργεί η παιδεία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Δήμο Πειραιά ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ για τη σημαντική ποιμαντική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του στην πόλη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ακόμη μουσική και τραγούδια από την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά υπό τη διεύθυνση της κυρίας Σταυρούλας ΜIMG_1037έντη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η επένδυση στην παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος μας είναι να έχουμε σχολεία που προσφέρουν γνώσεις, διευρύνουν τους ορίζοντες, κοινωνικοποιούν, προάγουν τον ανθρωπισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Ο κ. Μώραλης ανέφερε στη συνέχεια πως τα τελευταία πέντε χρόνια και παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε εργασίες αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, υπογραμμίζοντας πως «είναι επιτακτική ανάγκη να χτιστούν νέα σχολεία στην πόλη, κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση, όπως επίσης και περισσότερους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία τους. Eπιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια ένα ή αν είναι δυνατόν, δύο νέα σχολεία στην πόλη μας».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Κτηρίων κα Ασπασία Αλιγιζάκη, στον χαιρετισμό της, τόνισε ότι στόχος της Γιορτής  Παιδείας – που επιδίωξη είναι να καθιερωθεί ως θεσμός – είναι να τιμηθούν οι Τρεις Ιεράρχες, τα γράμματα, ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι μαθητές. Σημείωσε ότι κύριο μέλημα ενός πραγματικού παιδαγωγού δεν είναι απλώς να μεταδώσει  στο παιδί τη  γνώση,  αλλά να διαπλάσει χαρακτήρες και να δείξει στο παιδί ότι σημαντικό είναι να εμφορείται  από ήθος και αξίες  και από την αντίληψη ότι ανήκει σε μία κοινωνία ανθρώπων.

Στη συνέχεια η κα Αλιγιζάκη αναφέρθηκε στη βράβευση του Μητροπολίτη Πειραιώς, λέγοντας πως το ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και παιδαγωγικό έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη μας.

Την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους του Μητροπολίτη παρέλαβε ο π. Δανιήλ Ψωΐνος.

Στην 1η Γιορτή Παιδείας μίλησε επίσης, ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, συγγραφέας κ. Στέφανος Μίλεσης,  με θέμα: «αναφορές στην ιστορία της πειραϊκής εκπαίδευσης», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια Παιδείας κ. Βάσω Σωτηρίου.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τους αντιδημάρχους κ.κ. Δημήτρη Καρύδη, Αλέκα Τουμαζάτου, Αλέξανδρο Αργουδέλη, Τάσο Μαρκαριάν, τους κ.κ. Γενικούς Διευθυντές, Αντώνη Ρηγούτσο της Ελληνογαλλικής Σχολής ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, Μανώλη Σκυβαλάκη, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, τους κ.κ. Προέδρους, Σωτήρη Κάκια των Δρομέων Υγείας Πειραιά, Αλέξανδρο Νανόπουλο της Β΄ Δημοτικής κοινότητας, Θοδωρή Τσόνο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά Η ΟΜΟΝΟΙΑ, Γιώργο Βίτσα των Γονέων και Κηδεμόνων της Ελληνογαλλικής Άγιος Παύλος και Δημοτικό Σύμβουλο, Μαριολένη Νεοφύτου, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά, Μαρία Κομματέα της Χορωδίας Πειραιά 1960, των Σχολικών Επιτροπών Δεσποινα Αρβανίτου, Χρήστο Μακρή, Αργυρώ Λαγκαδιανού του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου, τον Πολιτευτή κ. Πέτρο Μούγιο, τον κ. Γιάννη Αλιφραγκή Εντεταλμένο Σύμβουλο Καθαριότητας στο Α΄ Διαμέρισμα, τον Ναύαρχο, πρώην Λιμενάρχη Λεωνίδα Μανωλάκο, την Διυθύντρια του ΤΕΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ κ. Τζένη Γεωργαντζέλη, τις κυρίες και τους κυρίους, Βάσω Γανωτοπούλου, Σταυρούλα Μέντη, Ελίνα Βερυκάκη, Λάζαρο Παπαζαφείρη, Βασίλη Μαστοράκη, Παναγιώτη Πετρόπουλο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *