Δήμος Πειραιά.Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

θεοφάνεια 1 Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία περιορισμένου αριθμού παρευρισκομένων και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, και όλα τα ευρισκόμενα στο λιμάνι μικρά και μεγάλα επιβατηγά πλοία, ενώ παιάνιζε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος. Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, βούτηξαν στη θάλασσα, όπως κάθε χρόθεοφάνεια 3νο και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

O κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Πειραιά και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ο εορτασμός των Θεοφανείων. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτθεοφάνεια 2ες.  Ας ελπίσουμε το Φως των ημερών, μαζί με τις δικές μας συλλογικές και ατομικές προσπάθειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βοηθήσουν έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας. Χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους».

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο Πολιτευτής κ. Βασίλης Κατσαφάδος και την Ελληνική Λύση η Πολιτευτής κ. Άννα Σκυλίτση.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Παύλος Μαρινάκης. Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εκπροσώπησε ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Τέλος, παρευρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Σκανδάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Αντωνία Καρακατσάνη, Ασπασία Αλιγιζάκη, Δημήτρης Αράπης, Αλέκα Τουμαζάτου, Χαρουτιούν Μαρκαριάν, Παναγιώτης Ρέππας, Κυριακή Μπουρδάκου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι κ.κ. Πρόέδροι: του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, του διαδημοτικού Νεκροταφείου Σχιστού Δημοσθένης Σταματάτος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *