Δήμος Πειραιά.ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ 5% ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

ΜΕΙΩΣΗΣτη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών προχώρησε για το 2021 ο Δήμος Πειραιά, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και με στόχο την έμπρακτη στήριξη των δημοτών, των επιχειρήσεων και των ευπαθών ομάδων της πόλης μας.

Μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά εγκρίθηκε νέα μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των Δημοτικών Τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2021.

Σημαντική παρέμβαση αποτελεί επίσης, ότι μειώνονται για πρώτη φορά κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη για τους τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα 6 τελευταία χρόνια η μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πειραιά,  ανέρχεται στο 18% σε όλες τις κατηγορίες.

Επιπλέον, ισχύει η μείωση 68% για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Κουμουνδούρου (από το ΝΑΣ έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, καθώς και στην οδό Ναυάρχου Βότση), λόγω των έργων της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο.

Επίσης, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επιπροσθέτως, διατηρείται η μείωση 68% στα δημοτικά τέλη των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραΐσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία. Συγκεκριμένα:

  • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
  • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100 τ.μ.
  • μείωση 50% για πολύτεκνους, ανεβάζοντας το οικογενειακό εισόδημα από τις 20.000 στις 30.000€.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Είμαι  ιδιαίτερα υπερήφανος που  προχωρήσαμε στη  μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών στα ανταποδοτικά τέλη, ύψους 5%, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει ο Δήμος. Για την Δημοτική Αρχή η πολιτική των μειώσεων στα δημοτικά τέλη είναι σταθερή επιλογή, καθώς θέλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία και να καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής τους».

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας και την πόλη μας, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο μπορεί και διατηρεί τα προνόμια και τις απαλλαγές των προηγούμενων ετών, τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προβαίνει στη μεγαλύτερη μείωση ως σήμερα όλων των κατηγοριών των Δημοτικών Τελών σε 5%, προσθέτοντας μάλιστα για πρώτη φορά μειωμένο τέλος 50% στην πρώτη κατοικία και για τους τρίτεκνους».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *