Δήμος Πειραιά.ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ LED ΣΤΗΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΣΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, προκειμένου να διαπιστώσει ότι ο νέος δημοτικός φωτισμός σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED είναι λειτουργικός και οι γειτονιές, οι δρόμοι και άλλα σημεία της περιοχής είναι πιο φωτεινά.

Ο κ. Μώραλης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδα Μανωλάκο, συνομίλησαν με κατοίκους όπου άκουσαν θετικά σχόλια για τον νέο φωτισμό.

Με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη στο τέλος του έτους, ο Δήμος Πειραιά πετυχαίνει εξοικονόμηση πόρων, καθώς και ενέργειας πάνω από 75%. Επιπλέον αποκαθιστά τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη, με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχουν αντικατασταθεί 6.000 φωτιστικά σώματα, ενώ θα αλλάξουν συνολικά 13.500 σε όλο τον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Επισκεφθήκαμε την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι με την τοποθέτηση των νέων σύγχρονων φωτιστικών τύπου LED, οι γειτονιές είναι πιο φωτεινές και πιο λειτουργικές. Το μεγάλο έργο αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε όλη την πόλη είναι ένα από σημαντικότερα έργα υποδομής της Δημοτικής Αρχής, το οποίο αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που άκουσα από τους κατοίκους πολύ θετικά σχόλια γι΄ αυτή την παρέμβαση, καθώς η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον οδοφωτισμό, οι άνθρωποι φοβόντουσαν να περπατήσουν και πλέον νιώθουν περισσότερο ασφαλείς».

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ήδη υπάρχει μεγάλη διαφορά στον φωτισμό της πόλης, προσθέτοντας πως στο τέλος του χρόνου που ολοκληρώνονται οι εργασίες, όλη η πόλη θα είναι πιο φωτεινή, πιο όμορφη και πιο ασφαλής».

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Λεωνίδας Μελάς, δήλωσε πως η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα βρίσκεται ήδη μπροστά σε μια εποχή που την αναβαθμίζει και την βάζει στο κέντρο των δραστηριοτήτων και της τεχνολογικής αναβάθμισης του Δήμου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *