Δήμος Πειραιά..ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

δρομείς 1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο συμβολικός περίπατος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου, με αφετηρία το Γ.Α.Ν.Π.  «Μεταξά» (προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου)  και  τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και γιατρός κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, μεταξύ άλλων, τόνισε σε χαιρετισμό του:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτόν τον συμβολικό περίπατο ευαιδρομείς 2σθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου που γίνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Ο καρκίνος είναι μια μάστιγα που δυστυχώς πλήττει σχεδόν κάθε σπίτι και εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων παγκοσμίως. Όμως, είναι σημαντικό ότι με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, πολλές μορφές καρκίνου είναι πλέον ιάσιμες. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να αναδείξουμε, ότι ο καρκίνος δεν είναι πια η επάρατη νόσος, μπορεί να νικηθεί, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα διαγνωστεί εγκαίρως».

 

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε. και Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κα Αικατερίνη Μανούσου, ανέφερε  μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συμμετέχοντες  που βρίσκονται εδώ, κοντά μας, για να συμπορευτούμε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που αντιμετωπίζουμε εμείς, οι επαγγελματίες υγείας για τον ασθενή με καρκίνο. Αυτό που θέλαμε να τονίσουμε στην κοινότητα του Πειραιά ήταν ότι είμαστε κοντά τους, συμπορευόμενοι για όλα τα στάδια της φροντίδας τους και αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε πρόληψη».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Σωτήρης Κάκιας, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» κ. Αναστασία Πασακοπούλου, ο εκπρόσωπος της Πα.Σ.Ο.Νο.Π κ. Νίκος Παπανδρέου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά»: «Στάσου κοντά μας» κ. Ελένη Μισιτζή και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος κ. Τζαννής Πολυκανδριώτης.Φ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *