Δήμος Πειραιά…Στο επίκεντρο των επενδύσεων ο Πειραιάς

Μώραλης ΓιάννηςΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ», στους 104,6 FM, με βασικό θέμα τις επενδύσεις στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στις δημοτικές επενδύσεις: στα 118 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι ευρωπαϊκοί πόροι και κονδύλια της Περιφέρειας, στα οποία εντάσσεται εκτός των άλλων και η ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Eπίσης μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις, όπως αυτές που γίνονται στην πρώην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου ή γι αυτές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον επενδυτές, όπως είναι τα ξενοδοχεία και ο Πύργος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς είναι πλέον στο επίκεντρο για όλη τη χώρα με τις μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες ή συμφωνίες με τις επενδύσεις της COSCO. Πρόσθεσε επίσης, τις επενδύσεις της κεντρικής διοίκησης για το μετρό και το τραμ που, όπως είπε, ελπίζει τα δύο έργα αυτά να τα εγκαινιάσουν όταν θα είναι σχεδόν έτοιμα να λειτουργήσουν.

Ερωτηθείς για το Μικρολίμανο, ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα λογικά θα είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός. Πιστεύω – υπογράμμισε – ότι σε περίπου 40 μέρες θα έχουμε ανάδοχο και ξεκινάμε τις εργασίες. Στο Μικρολίμανο, είπε, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες μια πολύ σημαντική ανάπλαση για δύο λόγους: πρώτον γιατί οι κατασκευές των επιχειρήσεων που υπάρχουν εκεί είναι παράνομες. Και δεύτερον για να αναδείξουμε ένα τοπίο το οποίο όπως είναι σήμερα δεν αναδεικνύεται και είναι από τα ωραιότερα, αν όχι το ωραιότερο στην Αττική.

Όπως υπογράμμισε βρήκε εμπόδια από συγκεκριμένους ανθρώπους και επεσήμανε ότι δεν πιστεύει ούτε γνωρίζει αν αυτό ήταν μια οδηγία ή μια εντολή ή μια «πολιτική» της κυβέρνησης. «Συνεργάστηκα με ανθρώπους των κυβερνήσεων άριστα, συνεργάστηκα μέτρια, υπήρχαν και οι άνθρωποι που δεν κατάφερα να συνεργαστώ», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Για το Δικαστικό Μέγαρο, ένα σημαντικό θέμα για την πόλη του Πειραιά, ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ένα ακίνητο το οποίο προσφέρει ο Δήμος. «Είμαστε τρία με τέσσερα χρόνια σχεδόν σταματημένοι χωρίς να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα. Εκεί λοιπόν λέω ότι θα έπρεπε να είχα φωνάξει λίγο παραπάνω, να είχα βγει ενδεχομένως στα κανάλια, να είχα φωνάξει τις κάμερες. Δεν λειτουργώ βέβαια έτσι γι αυτό λέω mea culpa. Ίσως σε αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να ήμουν λίγο πιο φωνακλάς.

Ο κύριος Μώραλης ερωτηθείς για δύο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη ζωή των Πειραιωτών, απάντησε ότι η αποπεράτωση και αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά και οι δύο αναπλάσεις του Μικρολίμανου και της Πειραϊκής είναι δύο από αυτά τα σημαντικά έργα.  Για το μεν  Πύργο σημείωσε ότι είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στην χώρα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και ουδέποτε αξιοποιήθηκε. Η αξιοποίηση του Πύργου εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει παράλληλα μια μικροοικονομία γύρω του και τη χαρακτήρισε ως ένα έργο σταθμό για τον Πειραιά. Αναφορικά με τις αναπλάσεις στο Μικρολίμανο και στην Πειραϊκή επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί, με την ολοκλήρωσή τους, η ωραιότερη βόλτα στην Αττική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *