Δήμος Πειραιά.Τρία νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια

ΚΤΗΡΙΟΤρία νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια δημιουργούνται στον Δήμο Πειραιά από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε), στα οποία θα μεταφερθούν δύο Δημοτικά σχολεία και ένα Γυμνάσιο της πόλης μας. Το σημαντικό αυτό γεγονός, επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ασπασίας Αλιγιζάκη, με τον Πρόεδρο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» κ. Τιμολέοντα  Κατσίπο και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

Αναλυτικότερα η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» έχει εντάξει στον άμεσο προγραμματισμό της, την ανέγερση 3 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Σε νέα σχολικά κτήρια θα στεγαστούν τρία σχολεία ως ακολούθως:

38 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 120 και Nοταρά.

30 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στη Γυθείου-Κουμουνδούρου- Ψαρρών.

7ο Γυμνάσιο Πειραιά, στη Mήλου-Aιγάλεω-Σαλαμίνος.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται την άνοιξη του 2022, ενώ η ολοκλήρωσή του το 2024-2025.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η δημιουργία των 3 νέων σχολικών κτηρίων είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πειραιάς υστερεί διαχρονικά σε σύγχρονες σχολικές υποδομές. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Πρόκειται για μια καλή αρχή στο μείζον ζήτημα εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων της πόλης, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τη σημερινή Διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικαιούνται νέες και ασφαλείς σχολικές μονάδες».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε: «Επειδή δεν υπάρχει τίποτε πιο ελπιδοφόρο από τη δημιουργία, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που προχωράμε στην οικοδόμηση νέων σχολείων, τα οποία θα «στεγάσουν» τα όνειρα των μαθητών της πόλης μας.  Ευχαριστούμε  τη σημερινή Διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για την έμπρακτη, πολύτιμη στήριξή τους».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *