Δήμος Πειραιά.ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ

φωταγώγησηΟ Δήμος Πειραιά, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία, με σύνθημα «Δυσλ3ξία – Θείο Δώρο»,  που τιμάται τον Οκτώβριο, φωταγώγησε, σε συμβολικό μπλε-τιρκουάζ το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Σκοπός της δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δυσλεξία, καθώς και η ενθάρρυνση της προσπάθειας των δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας  Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, φωταγωγήθηκαν αξιοθέατα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως το σιντριβάνι της Ομόνοιας στον Δήμο Αθηναίων, ο Λευκός Πύργος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ και άλλοι Δήμοι φωταγώγησαν το Δημαρχιακό τους Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε :

«To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, που έχει θεσπιστεί να τιμάται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Με τον συμβολικό αυτό τρόπο δίνουμε κι εμείς το μήνυμα ότι η δυσλεξία που αποτελεί μια μαθησιακή δυσκολία δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους πάσχοντες. Η γνώση, η κατανόηση, η αποδοχή, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη είναι τα βήματα για την αντιμετώπισή της».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής κ. Κωνσταντίνος Μπακιρτζής, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας, τον Δήμο Πειραιά για την πολύτιμη συμμετοχή του στην μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών μας στην ειδική μαθησιακή δυσκολία, την δυσλεξία».

Ο κ. Μπακιρτζής ανέφερε επίσης ότι «η άγνοια μας προκαλεί την άδικη και καταστροφική αρνητική κριτική που καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η δυσλεξία είναι θείο δώρο, μόνον όμως όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της και την αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *