Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.BeSecure-FeelSecure (BSFS) Διαδικτυακό σεμινάριο σε εμπόρους «Αστεακή Ασφάλεια»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο σε καταστηματάρχες του Πειραιά με θέμα: «Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση Καταστηματαρχών Πειραιά σε ζητήματα Αστεακής Ασφάλειας και Υποστήριξης Θυμάτων».

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών καταστημάτων του Πειραιά για θέματα αστεακής ασφάλειας, προκειμένου να μειωθεί το αίσθημα ανασφάλειας στην αγορά και τις επιχειρήσεις.

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecureFeelSecure (BSFS), το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της αστεακής ασφάλειας και τη μείωση του αισθήματος ανασφάλειας στην πόλη.

Η εκδήλωση εκκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πειραιά και στην μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι o εμπορικός κόσμος εξακολουθεί να διανύει μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, λέγοντας πως υποχρέωση της αυτοδιοίκησης είναι να συμβάλει στην ανάκαμψη  της τοπικής αγοράς.

Συγκεκριμένα τόνισε: «O Δήμος Πειραιά έχει κάνει σημαντικά βήματα και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας, της Γαλάζιας Ανάπτυξης και της Καινοτομίας, για τις οποίες είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Χαρακτηριστική είναι η χρηματοδότηση συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράψαμε με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, οι δράσεις του Blue Lab, του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για καινοτόμες υπηρεσίες που συμβάλουν σημαντικά στην τόνωση του Πειραϊκού επιχειρείν».

Ο  Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος,  κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Αποτελεί μεγάλη χαρά η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία αποδεικνύει κατά κάποιο τρόπο την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική εξουσία, τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς και την επιστημονική κοινότητα.  Υπάρχουν κοινοί τόποι και είμαστε παρόντες – ο καθένας μας από τον τομέα τον οποίο υπηρετεί – για να καταθέτουμε ζητήματα και να βρίσκουμε λύσεις».

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα) και Αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Μπουρδάκου, σε ομιλία της, ανέφερε σχετικά:

«Η αύξηση διάφορων μορφών εγκληματικότητας και θυματοποίησης που έχει παρατηρηθεί – ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας στη χώρα – δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτηματικά για την ασφάλεια στην πόλης μας.

Ο Δήμος Πειραιά απέδειξε, για ακόμη μια φορά, ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά ιδρύοντας τον Απρίλιο του 2020, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *