Δήμος Χαϊδαρίου.ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

χαϊδάριΠρόκειται για την Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου, τη Δημιουργία Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στο Παλατάκι, την Ανάπλαση του Ανοιχτού Θεάτρου της Γρηγορούσας και την Ανακατασκευή του Γ’ ΚΑΠΗ (Πλατεία Σινασσού), συνολικού προϋπολογισμού 1.515.900,00

Πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις χρόνων γίνονται πια πραγματικότητα και σε μια σημαντική περιοχή του Χαϊδαρίου, την περιοχή της Αγ. Γρηγορούσας, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές για τη διαβίωση των κατοίκων, την αναψυχή αλλά και την πολιτιστική δημιουργία.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα έργα του Δήμου Χαϊδαρίου που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, είναι:

  1. «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΒΙΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ»
  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
  3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑΣ
  4. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Γ΄ ΚΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΝΑΣΣΟΥ

Ανακεφαλαιώνοντας, τα τέσσερα αυτά έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα ΟΧΕ/ΒΑΑ, Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης ΑΣΔΑ), βρίσκονται στην περιοχή ή στις παρυφές της περιοχής Αγ. Γρηγορούσας και η υλοποίησή τους θα συμβάλλει ουσιαστικά και καθοριστικά στην αναβάθμιση της περιοχής Αγ. Γρηγορούσας.

Επόμενο βήμα της ένταξης των έργων αυτών, είναι η έναρξη υλοποίησής τους (δημοπράτηση, ανάθεση, κατασκευή), σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (έτη: 2019, 2020, 2021), ώστε να γίνει πραγματικότητα η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, στο βαθμό που αφορά το Δήμο Χαϊδαρίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *