“Δεν θα δεχόμουν ποτέ χρίσμα από οποιοδήποτε κόμμα”

Από πρόσφατη Συνέντευξη

του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Μώραλης ΓιάννηςΕρωτηθείς αν ο Πειραιάς μπορεί να γίνει επενδυτικός προορισμός, ο κ. Μώραλης σημείωσε, ότι η ανάπτυξη της πόλης θα έρθει από τη θάλασσα, επισημαίνοντας ότι η ναυτιλία, το λιμάνι, ο τουρισμός, είναι σημαντικοί πυλώνες ανάπτυξης για τον Πειραιά. Αναφέρθηκε στην επένδυση της COSCO στο λιμάνι, καθώς και στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην πόλη. Επίσης, μίλησε για τις επενδύσεις του Δήμου Πειραιά που αγγίζουν τα 112 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες θα αλλάξουν την πόλη προς το καλύτερο και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Ερωτηθείς για το υπέρογκο χρέος του Δήμου Πειραιά, ο κ.  Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε ένα χρέος ύψους 132 εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας πως προέρχεται από έναν υπερβολικά μεγάλο δανεισμό, που δέσμευε και δεσμεύει ακόμη τον Δήμο Πειραιά. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν να εξασφαλίσει άλλου είδους χρηματοδοτήσεις, σημειώνοντας: «Καταφέραμε να επιμηκύνουμε το δάνειο και να εξοικονομήσουμε 7 εκατομμύρια ευρώ από την αναχρηματοδότησή του, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερα τοκοχρεολύσια ετησίως, για να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα για την πόλη και τους δημότες μας».

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει υπερκομματικό χαρακτήρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για του λόγου το αληθές ο συνδυασμός παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε την στήριξη-όχι το χρίσμα- από το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Επίσης ανέφερε ότι στον συνδυασμό υπάρχουν και άνθρωποι που προέρχονται από την Αριστερά. «Αυτός ο υπερκομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού μας δεν έχει υπάρξει ξανά στον Πειραιά», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι ήταν πάντα της λογικής ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κομματικές υποψηφιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι κάτι που πίστευε ανέκαθεν, πριν καν θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πειραιά. «Οι πόλεις δεν έχουν ανάγκη από κομματικές υποψηφιότητες, χωρίς να χαρακτηρίζω αρνητικά μια κομματική υποψηφιότητα, η οποία μπορεί να είναι αξιόλογη», σημείωσε.

Ο κ. Μώραλης απαντώντας σε ερώτημα με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τόνισε ότι «είναι χαρά και τιμή μου που παραμένω πρόεδρος μέχρι να έχει τη δυνατότητα ο κ. Μαρινάκης να επιστρέψει στη θέση του». Για τον Ολυμπιακό σημείωσε ότι φέτος δεν ήταν μία καλή χρονιά, έκλεισε όμως με μία γλυκιά γεύση με την πρόκριση στην Ευρώπη. «Η ομάδα βελτιώνεται, παίζει καλό ποδόσφαιρο και υπάρχει ισχυρό δέσιμο μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας και της διοίκησης, κάτι το οποίο είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια με τις συνεχόμενες επιτυχίες», τόνισε ο κ. Μώραλης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όταν ο Ολυμπιακός δέχεται πόλεμο, ο κόσμος συσπειρώνεται περισσότερο γύρω από τη διοίκηση και την ομάδα. Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό από τον Οκτώβριο και μετά, είναι κάτι πολύ όμορφο και ελπίζω το 2019 να το ζήσουμε και με επιτυχίες».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *