Δημήτρης Κατσικάρης στη μάχη αξιοπρέπειας και προοπτικής για την Περιφέρεια Αττικής

 

ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣΟ τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά, Δημήτρης Κατσικάρης, ενόψει των Περιφερειακών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου αποτελούν μεγάλο διακύβευμα για την Περιφέρεια Αττικής και τον Πειραιά. Ως στέλεχος της παράταξης του Γιάννη Σγουρού, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμά του και να στρατευτώ για μια ακόμη φορά μαζί του, ως υποψήφιος στον Πειραιά, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια που καταβάλει ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής  μετά από μια περίοδο αυταπάτης και πειραματισμών.

Με τον Γιάννη Σγουρό με συνδέει στενή φιλία, κυρίως όμως μοιραζόμαστε μια μεγάλη και εργώδη προσπάθεια στην Περιφέρεια Αττικής, την οποία η παράταξή μας έστησε σε γερά θεμέλια, που σήμερα τρίζουν.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να πάνε τα νησιά μας ένα βήμα μπροστά. Σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό κάναμε 100 έργα υποδομών, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και με τους πολίτες -πέρα από κόμματα και χρώματα- και το έργο μας αναγνωρίστηκε από τους πολίτες, που με την ψήφο τους μας έδωσαν συντριπτικά ποσοστά στα Νησιά του Πειραιά, κάτι για το οποίο τους είμαι ευγνώμων.

Τώρα με τον «Κλεισθένη», όπως όλοι γνωρίζουν, ο Αντιπεριφερειάρχης δεν είναι εξαρχής επικεφαλής Περιφερειακής Ενότητας, αλλά πρώτα πρέπει να εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος, διεκδικώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Πολλοί μετά την αλλαγή αυτή, επέλεξαν να μη δώσουν αυτή τη μάχη, με βάση το νέο εκλογικό νόμο.

Η δική μου άποψη είναι διαφορετική, γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση και την απόφαση των ενεργών και σκεπτόμενων Πειραιωτών και προσβλέπω στη στήριξή τους.

Γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω στο νέο σχεδιασμό του Γιάννη Σγουρού και να είμαι δίπλα του, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στον Πειραιά αυτή τη φορά, ώστε να κερδίσουμε με την ψήφο των Πειραιωτών και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά. και, με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχίσουμε το έργο μας -όπως κάναμε στα Νησιά- για να στηρίξουμε τους Δήμους του Πειραιά, προτάσσοντας το δημιουργικό και ελπιδοφόρο ΕΜΕΙΣ, απέναντι στο μίζερο και μικρό ΕΓΩ.

Μπαίνω σε αυτή τη μάχη για τον Πειραιά και την Αττική, γιατί:

Η μάχη της Περιφέρειας Αττικής είναι για εμάς αυτοδιοικητική, και όχι μικροκομματική όπως κάποιοι επιδιώκουν, θέλοντας να εγκλωβίσουν και πάλι τους πολίτες.

Κι απαιτεί ήθος, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, σχέδιο και Αξιακό φορτίο.

Τα αξιώματα πρέπει να υπηρετούν Αξίες -και όχι το αντίθετο.

Και ο Γιάννης Σγουρός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να επαναφέρει την Αττική στην Αυτοδιοίκηση και την Αυτοδιοίκηση στην Αττική, γιατί ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ από την Αυτοδιοίκηση!

Έμεινε στην Περιφέρεια πιστός στο χρέος και το καθήκον, δίνοντας δημιουργικές μάχες εμπροσθοφυλακής με μοναδικό γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων.

Έμεινε στην Περιφέρεια Αττικής, όταν όλοι οι άλλοι την χρησιμοποίησαν ως εργαλείο και «σκαλοπάτι» για την πολιτική τους καριέρα.

Έμεινε στην Περιφέρεια Αττικής -αρνούμενος να εξαργυρώσει πολιτικά την πετυχημένη αυτοδιοικητική του διαδρομή, αρνούμενος να μετακινηθεί στο Κοινοβούλιο.

Ο Γιάννης Σγουρός συνεχίζει την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική του διαδρομή και διεκδικεί και πάλι την Περιφέρεια Αττικής γιατί απεδείχθη ότι τα πειράματα απέτυχαν και η Αττική δεν χρειάζεται καινούργια -αλλά μια αυτοδιοικητική ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ πέρα από ψευδεπίγραφες πολιτικές συγκρούσεις που πισωγυρίζουν τη μισή Ελλάδα, στερώντας της  την ελπίδα της πραγματικής δημιουργίας.

  • Γι’ αυτό στρατεύομαι μαζί του στον Πειραιά.

Και καλώ όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες να μας στηρίξουν για να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα και στον Πειραιά.

Με τον πολίτη πρωταγωνιστή, συνδημιουργό και συμμέτοχο.

Για τον Πειραιά που μας αξίζει. Για τις γενιές που έρχονται»

 

Δημήτρης Κατσικάρης

τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά

 

Υποψήφιος στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά

με τον Γιάννη Σγουρό,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *