Δημιουργήσαμε κοινωνικές υποδομές για να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους

Από Συνέντευξη δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Χρήστου Βρεττάκου

Βρεττάκος ΧρήστοςΔίνοντας έμφαση στη δημιουργία κοινωνικών υποδομών για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κρίσης, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Βρεττάκος αναλύει τους επόμενους στόχους του, που δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία μιας πόλης ελκυστικής δίπλα στον Πειραιά.

«Η πόλη μας είναι μεγάλη και με πολλά προβλήματα. Από τη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου γνωρίζαμε ότι η κοινωνική πολιτική τα χρόνια της κρίσης σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα ήταν ο μόνος τρόπος για να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους. Έτσι, στήσαμε κοινωνικό παντοπωλείο που σιτίζει με αξιοπρέπεια 400 οικογένειες, κοινωνικό μαγειρείο που καθημερινά σιτίζει πάνω από 200 ανθρώπους και το κοινωνικό ιχθυοπωλείο που προμηθεύεται ψάρια από τους εμπόρους της Ιχθυόσκαλας.

Παράλληλα, δώσαμε βαρύτητα και στις κοινωνικές υποδομές. Ενώ ξεκινήσαμε την θητεία μας με 48 παιδικές χαρές κλειστές, πλέον έχουμε ανακατασκευάσει, πιστοποιήσει και αποδώσει τις 38 και οι υπόλοιπες 10 έχουν δρομολογηθεί να παραδοθούν το καλοκαίρι με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Επίσης, προχωρήσαμε στην ανακατασκευή των όλων σχολικών μονάδων που είχαν εγκαταλειφθεί για περισσότερα από 15 χρόνια διαθέτοντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ ίδιων πόρων. Αξιοποιώντας χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, διαμορφώνουμε πλέον τους χώρους πέριξ των σχολείων, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε αυτά. Παράλληλα, στους 10 παιδικούς σταθμούς της πόλης μας προσθέσαμε έναν ακόμη, τον “Κρόσφιλντ”, χωρητικότητας 80 παιδιών. Έτσι, πλέον έχουμε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς συνολικής χωρητικότητας 600 θέσεων και οι οικογένειες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε τροφεία. Παράλληλα, ολοκληρώνουμε το κέντρο υγείας μετά από 20 χρόνια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Εμβληματικό, για εμάς, έργο είναι οι παρεμβάσεις στα λεγόμενα Λιπάσματα. Πρόκειται για την παράκτια ζώνη του δήμου μας, που το 2016 παραδόθηκε σε εμάς από την κυβέρνηση. Εκεί δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις! Από σκουπιδότοπο, μετατρέψαμε την έκταση των 86 στρεμμάτων σε έναν ξεχωριστό χώρο δίπλα στη θάλασσα, που φιλοξενεί τρία νέα γήπεδα και έναν συναυλιακό χώρο για το “Φεστιβάλ στη θάλασσα”. Σκοπός μας είναι η περιοχή των Λιπασμάτων να προσελκύσει τους επισκέπτες του Πειραιά. Επίσης, διαμορφώνουμε τον χώρο 20 στρεμμάτων δίπλα στο Καστράκι που είναι πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνιας Πύλης. Αυτό είναι το μπαλκόνι της Δραπετσώνας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *