Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ..Ιδρυτικό μέλος στο Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων για την κλιματική αλλαγή CLIMATTICA

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑTo CLIMATTICA είναι ένα πολύ-συμμετοχικό Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων, μια διαδραστική πλατφόρμα, ενημέρωσης, ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένων, γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών των δυνητικών εταίρων, που θα λειτουργεί και θα ενεργεί ως αξιόπιστη διεπαφή τόσο μεταξύ των μελών του περιβαλλοντικά ευαίσθητου χώρου των τοπικών κοινοτήτων, όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ένας ολοκληρωμένος «φορέας-ομπρέλα», με εγγεγραμμένα συνδρομητικά μέλη, που αναλαμβάνει ενιαίες και ολοκληρωμένες στρατηγικές πρωτοβουλίες και δράσεις και υποστηρίζει τεχνικά και επιστημονικά τους ΟΤΑ, σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης αλλά και σε δράσεις που υπάγονται στις ευρύτερες θεματικές της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σε συνέχεια της πρώτης συνέλευσης των ιδρυτικών μελών του Δικτύου Περιφερειών και Δήμων «CLIMATTICA», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Σπ. Μίχος, υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες το καταστατικό του Δικτύου Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα μέλη του. Τον δήμο μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Περάκης.

Το Δίκτυο αποτέλεσε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ενώ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική» στο πλαίσιο του πεδίου δράσης της για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, το CLIMATTICA θα λειτουργεί ως κέντρο δημόσιας διαβούλευσης, ενισχύοντας έναν διαρθρωμένο διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων ΟΤΑ, καθώς όλοι οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν κοινές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που απαιτούν, στοχευμένες, πολυεπίπεδες απαντήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *