ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΠαρασκευή 28 Μαΐου 2018, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει  για δεύτερη συνεχή χρονιά ημέρα περιβαλλοντικών δράσεων στον πρώην βιομηχανικό χώρο του εργοστασίου Λιπασμάτων,  με τίτλο «ονειρευόμαστε το μέλλον σε μια πόλη χωρίς καζάνια»,.

Με τη συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις, οι μαθητές/τριες των όμορων της περιοχής των Λιπασμάτων σχολείων της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο του εργοστασίου Λιπασμάτων, να συμμετέχουν στον ιστορικό περίπατο, να οικειοποιηθούν το χώρο ως δικό τους κοινόχρηστο χώρο μέσα από συγκεκριμένες δράσεις όπως δεντροφύτευση και φύτευση αρωματικών φυτών. Με τη βοήθεια περιβαντολλόγων, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης, την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες εργασίας κάνοντας τις δικές τους προτάσεις διαχείρισης και ανάπλασης για τον πρώην βιομηχανικό χώρο συμμετέχοντας σε εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά έχοντας σαν θέμα «Ονειρευόμαστε τη ζωή μας σε μια πόλη χωρίς καζάνια». Επιπλέον τα παιδιά, με την επίβλεψη των γυμναστών του Δήμου, θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

 

 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. Αμφιάλης, το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ- ΟΑΚΑ) και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Τμήμα Κληρονομικών Παθήσεων) σας προσκαλεί το Σάββατο 19 Μαΐου στις 10 π.μ. – 12.00 μ.,  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι), στην Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Πρόληψη την Αιφνίδιου Θανάτου και την εξασφάλιση της υγείας του αθλητή».

Τα οφέλη της άθλησης είναι αναντίρρητα και πολλαπλά τεκμηριωμένα, καθώς η φυσική άσκηση επιδρά θετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη, τη δυσλιπιδαιμία, και την παχυσαρκία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *