ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ.Ενέργειες για το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας

Ευθυμίου ΑνδρέαςΩς Δημοτική Αρχή έχουμε προβεί σε πολύπλευρες ενέργειες που αφορούν το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας στον Ταύρο και που αποδεικνύουν την προτεραιότητα που δίνουμε στην επίλυση των προβλημάτων της σχολικής και εκπαιδευτικής μας κοινότητας, αλλά και τις πολλαπλές ενέργειες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Σχολικό συγκρότημα Αγίας Σοφίας στον Ταύρο από την κατασκευή του δεν διέθετε οικοδομική άδεια, ούτε έχει εκδοθεί κάποια διαπιστωτική πράξη για να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, ενώ δεν είχε πραγματοποιηθεί μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο. Εξαιτίας αυτών των δεδομένων, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα να ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα χρηματοδότησης για αξιοποίηση πόρων
  • Με τον Νόμο περί υπαγωγής αυθαιρέτων το 2011 νομιμοποιήσαμε το κτίριο, αφού πρώτα αναθέσαμε σε εξωτερικό μελετητή την λεπτομερή τοπογραφική του αποτύπωση προϋπολογισμού 17.220 €.
  • Ενώ για τη μεταγραφή των σχολείων το Υποθηκοφυλακείο της Καλλιθέας απαίτησε αρχικά το ποσό των 170.000 € από τον Δήμο για όλα τα σχολεία του Ταύρου εκ των οποίων 30.600 € για το συγκρότημα, με δικαστική προσφυγή του Δήμου μας, πετύχαμε η μεταγραφή όλων των σχολικών κτιρίων να κοστίσει στον Δήμο μόλις 1.500 €. Ακολούθησε και η δήλωσή τους στο Κτηματολόγιο. Με ενέργειες του Δήμου μας, τροποποιήθηκε ο Νόμος, ώστε η μεταγραφή των ακινήτων των Δήμων και στα άμισθα Υποθηκοφυλακεία να γίνεται ατελώς, όπως ισχύει και για τα ακίνητα του Δημοσίου.
  • Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως Δημοτική Αρχή, και μόλις πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχαν αναφορές περί προβλήματος στατικής επάρκειας του κτιρίου προβήκαμε σε διαβήματα προς τον ΟΣΚ, προκειμένου να γίνει μελέτη στατικότητας. Η μελέτη έγινε και ανέδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας, παρά μόνο υπέδειξε την ανάγκη συντήρησης σε ορισμένα σημεία του κτιρίου και ανατέθηκε εργολαβία της τάξης των 60.000€.
  • Παράλληλα, ο Δήμος μας από το 2014 έως και το 2017 ανέθεσε με εργολαβία τον χρωματισμό και τη μόνωση της ταράτσας του σχολικού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 279.000€.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *