ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ..Με μεγαλειώδη συναυλία προς τιμή του Μίκη ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Ταύρο

5e 6e 7eΜε την παρουσία πάνω από 1500 συμπολιτών μας σε μία μεγαλειώδη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, ολοκληρώθηκαν τα Ταύρεια 2017. Η μεγάλη πλατεία του Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο γέμισε ασφυκτικά με κατοίκους που παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προς τιμή του οικουμενικού μας συνθέτη. Με τη συμμετοχή της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και τις καταπληκτικές ερμηνείες από την Πέγκυ Ζήνα, τον Άκη Δείξιμο και την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας αποθέωσαν τους ερμηνευτές και τη μουσική του Θεοδωράκη, σε μία συναυλία που έκλεισε με τον πιο δυνατό τρόπο το Φεστιβάλ των φετινών Ταυρείων.

Συγκινητική ήταν και η προσφορά των συμπολιτών μας σε φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας, αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και πρόσφεραν προϊόντα για την ενίσχυση των τριών νέων κοινωνικών δομών του Δήμου μας, του Παντοπωλείου, του Φαρμακείου και του Συσσιτίου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, χαιρέτισε τη συναυλία αναφερόμενος στο πλούσιο έργο, μουσικό και κοινωνικό-πολιτικό του Μίκη Θεοδωράκη. Αναφέρθηκε στην εμβληματική προσωπικότητα του συνθέτη, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα των ερμηνειών από την Πέγκυ Ζήνα, τον Άκη Δείξιμο και την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, καλλιτέχνες με υπερτοπική και εθνική απήχηση, αλλά και με έντονη αναφορά στον Δήμο μας.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Καπάταης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, κ. Γαβρίλης Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού, κ. Τασούλη-Γεωργιάδου Ελισσάβετ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *